Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Čakajú nás upršané dni, teploty primerané jari
Zdielať na

Čakajú nás upršané dni, teploty primerané jari

BRATISLAVA / Utorok sme mali oblačný a zamračený.  Miestami, na západe na mnohých miestach, dážď alebo prehánky. Výnimočne búrky. Dokonca na hrebeňoch Tatier  sneženie.

Tlaková níž na juhovýchode od nášho územia stále prináša k nám oblačnosť a aj zrážky a mierny až čerstvý severný vietor. V takomto vzduchu sa veľmi často tvoria prehánky a teplota nedosahuje viac ako 20°C na juhovýchode krajiny.

"Tam je menej oblačnosti, viac slnka a neprší tam. Tlaková níž bude aj zajtra ovplyvňovať naše počasie, ale jej vplyv bude slabnúť. Prejaví sa to na množstve oblačnosti, slabších a menej častých zrážkach a aj na teplote," povedala meteorologička Najlepešieho počasia Miriam Jarošová. Streda bude polooblačná až oblačná, miestami sa objavia prehánky, občasný dážď, na hrebeňoch Tatier bude snažiť. Denná teplota bude vyššia ako dnes, od 16 do 22, v severnej polovici okolo 14°C. Stále bude ale veterno, v nárazoch na juhozápade až do 75km/h.

Vo štvrtok sa oblačnosť veľmi meniť nebude, stále najmä popoludní bude až oblačno a miestami prehánky. Denná teplota dosiahne podobné hodnoty ako sú predpovedané na 1. máj, maximálne do 22, na severe od 10 do 14°C. V piatok by naše počasie mal ovplyvniť studený front. Ten by sa mal prejaviť prehánkami a búrkami v západnej polovici krajiny, kde maximálna teplota bude pravdepodobne od 12 do 17 °C , ale na juhu stredného Slovenska a na východe bude ešte teplejšie, až do 22°C.

Za studeným frontom k nám bude prúdiť studený vzduch, ktorý prinesie ochladenie a front sa bude nad našou oblasťou vlniť a toto vlnenie k nám zase prinesie aj výdatnejšie dažde. Denná teplota v nedeľu by mala byť od 3-4°C na severozápade do 14-15°C na juhovýchode. Zrážky na našom území v týchto dňoch potešili mnohých záhradkárov a poľnohospodárov. Sucho, ktoré na mnohých miestach Slovenska je, však potrebuje ešte viac mm dažďa, aby sme mohli povedať, že sa zmiernilo. Ešte aj v ďalších dňoch bude pršať a najmä zrážky v nedeľu a v pondelok by opäť mohli pomôcť našim poliam.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy