Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Niekoľko seniorov so zdravotným znevýhodnením prišlo o strechu nad hlavou
Zdielať na

Niekoľko seniorov so zdravotným znevýhodnením prišlo o strechu nad hlavou

TRENČIANSKE TEPLICE / 12 dôchodcov a zdravotne znevýhodnených ľudí v Trenčianskych Tepliciach sa muselo nedobrovoľne vysťahovať z nájomnej bytovky. Mesto im nepredĺžilo zmluvu. Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím tvrdí, že bol porušený zákon.

Pán Štefan žil v bytovke viac ako dve desaťročia. Spolu s ďalšími jedenástimi dôchodcami ju ale musel opustiť. Mesto im vypovedalo nájomné zmluvy. "Mali uzatvorené zmluvy na dobu určitú, takže boli informovaní v predstihu," hovorí Vladimír Vranka, prednosta mesta Trenčianske Teplice.

Mesto argumentovalo tým, že bytovka je v zlom stave. Nájomníci tvrdili presný opak. Nakoniec museli odísť. "Vymenili zámky a obyvatelia si nemohli vziať svoje veci," informuje Elena Koritšánska, hovorkyňa Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. 

Prípad má ale dohru nie je vylúčené, že kauza skončí na súde. Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím je presvedčená, že mesto porušilo zákon, obrátila sa aj na generálnu prokuratúru."Komisárka sa domnieva, že primátorka mohla spáchať trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa," tvrdí Koritšánska.

Komisárka tvrdí, že mesto malo nájomníkom nájsť náhradné bývanie. Rovnako sa jej nepáči, že ich deložovali bez rozhodnutia súdu. "Mesto konalo tak svojvoľne, že sa neunúvalo podať návrh na súd na vypratanie bytov," hovorí Koritšánska.

"Mesto je presvedčené o tom, že sa nedopustilo žiadneho protiprávneho konania a prípadné kroky zo strany predstaviteľov Úradu komisára pre osoby so zdravotným postihnutím môže byť determinované z nedostatočného poznania veci," stanovisko mesta Trenčianske Teplice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy