Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opilec sa zapálil pre ženu. Potom sa uhasil a odišiel električkou
Zdielať na

Opilec sa zapálil pre ženu. Potom sa uhasil a odišiel električkou

Zdroj: Wikipedia/Praha

PRAHA / Pri nákupnej pasáži Zlatý Anděl na pražskom Andělovi sa zapálil muž. Čoskoro sa sám uhasil a odišiel električkou preč. Keď ho vypátrali policajti, mal popáleniny na piatich percentách tela.

"Podľa oznámenia sa muž v Bozděchovej ulici v Prahe 5 polial neznámou látkou a zapálil sa. Potom sa údajne sám uhasil a odišiel električkou smerom na Barrandov," uviedol pre iDnes.cz hovorca polície Jan Rybanský.

Policajti tridsaťosemročného muža našli v električke u Smíchovského nástupišťa a privolali mu záchranku. Muž nadýchal cez 2,5 promile alkoholu. Na mieste policajtom povedal, že sa zapálil pre problémy s priateľkou. Záchranári pacientovi poskytli prvú neodkladnú pomoc a potom ho previezli na špecializovanú kliniku vinohradskej nemocnice. Muž bol pri transporte pri vedomí.

"Popáleniny mal na piatich percentách tela," povedala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Všetky okolnosti prípadu ďalej zisťujú policajti. Podobná udalosť sa stala v Prahe na Václavskom námestí tento rok v polovici januára. Vtedy sa pri soche svätého Václava polial horľavinou a zapálil päťdesiatštyriročný muž. Utrpel popáleniny na 30 percentách tela. Polícia uviedla, že zapálenie nemalo politický motív ani to nebol spoločenský protest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy