Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zrážka áut na D1 smerom na Brno. Diaľnicu uzavreli
Zdielať na

Zrážka áut na D1 smerom na Brno. Diaľnicu uzavreli

Archívna reportáž

BRNO / Hromadná nehoda na diaľnici D1 smerom z Prahy do Brna pozastavila premávku. Diaľnicu museli uzatvoriť, české riaditeľstvo ciest a diaľníc informovalo, že ju otvoria až okolo obeda. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Dve osoby utrpeli veľmi ťažké zranenia.

Na diaľnici D1 na zjazde Měřín na 131. kilometri smerom na Brno došlo k dvom nehodám. K prvej zrážke došlo ešte okolo piatej ráno, kedy sa zrazili štyri kamióny s dvoma dodávkami. Pri nehode sa veľmi ťažko zranili dve osoby. Ďalšia zrážka štyroch kamiónov a osobného auta sa obišla našťastie bez zranení. "Diaľnica na Brno je momentálne neprejazdná, tvoria sa tu kolóny," vyjadrila sa hovorkyňa krajskej polície Dana Čírtková. Úsek by mal byť opäť otvorený okolo 12.00 hodiny. 

Na miesto dorazili, hasiči, policajti aj záchranári. Na pomoc dorazila aj vyprosťovacia technika, ktorá odpratáva z cesty havarované autá. Podľa posledných informácií by ale autá už mali byť z vozovky odstránené. Diaľnica aj naďalej zostáva uzavretá. Dvoch ľudí s ťažkými poraneniami previezli do nemocnice v Brne. Pred Měřínom sa tvoria už niekoľkokilometrové kolóny.

Pri tragickej nehode na juhu Slovenska zahynul aj 38-ročný policajt. Viac TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy