Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Výtlky komplikujú dopravu na moste v Šali. Kompletná oprava je v nedohľadne
Zdielať na

Výtlky komplikujú dopravu na moste v Šali. Kompletná oprava je v nedohľadne

ŠAĽA / Množstvo výtlkov a obmedzená rýchlosť pre všetky vozidlá. Tak to neustále vyzerá na vyťaženom moste v Šali. Denne po ňom prejdú tisíce áut. Výtlky na moste síce opravujú, ale podľa miestnych nekvalitne.

Pri prejazde mostom v Šali, ktorý vedie po ceste prvej triedy sa musia vodiči obrniť trpezlivosťou. Aby si autá nezničili, chodia opatrne a vytvárajú sa tam tým pádom aj zápchy. Po moste prejde denne vyše 27-tisíc áut, na výtlky upozorňuje aj dopravná značka. "Je ich do 30, 40 výtlkov, čo sa objavujú pravidelne," uviedol Róbert Andráši, poslanec MsZ v Šali. 

Výtlky síce opravujú pravidelne, ale vytvárajú sa znova. Preto je na moste povolená iba 30-kilometrová rýchlosť. Obyvatelia ale i miestni poslanci si myslia, že sú robené nekvalitne. "Tam proste nahádzali hmotu a pomocou lopát a v niektorých prípadoch pomocou žaby spevnili tú plochu," opísal situáciu Róbert Andráši. "Je našou snahou takéto závady opravovať priebežne, samozrejme, v závislosti od klimatických podmienok, za využitia príslušných technológií takzvaných studených opráv," informovala Lucia Karelová, hovorkyňa SSC. "Za posledný pol rok predstavovali náklady zhruba 6000 eur," doplnila hovorkyňa SSC.

Most, ktorý patrí slovenskej správe ciest by si podľa obyvateľov zaslúžil kompletnú opravu, nie iba lepiť dookola výtlky. "SSC realizovala v poslednom období opravu zábradlia v Šali, momentálne neplánuje celkovú opravu mosta," povedala Lucia Karelová. Vodiči preto budú takúto realitu zažívať aj naďalej. Pomôcť by mohol plánovaný obchvat, jeho výstavba by sa mala začať o 7 mesiacov. "Ešte sme stále ďaleko a nič nie je isté pokiaľ sa nezačnú prvé práce," dodal Róbert Andráši.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy