Skoro jasno
15°
Bratislava
Ľubica Rošková končí s poľnohospodárstvom a vo veľkom ruší nájomné zmluvy
Zdielať na

Ľubica Rošková končí s poľnohospodárstvom a vo veľkom ruší nájomné zmluvy

ZEMPLÍN / "Grófka Zemplína" ako volajú Ľubicu Roškovú známu z kauzy neoprávnených agrodotácií opäť prekvapuje. Bývalá poslankyňa Národnej rady za stranu SMER - SD sa rozhodla ukončiť všetky svoje aktivity v poľnohospodárstve. Jej firma už začala zasielať na príslušné úrady potrebné dokumenty.

Ľubica Rošková dospela k zásadnému rozhodnutiu. So slovenským pozemkovým fondom sa rozhodla zrušiť všetky nájomné zmluvy. "Stali sa udalosti, ktoré sa stali a tie boli jedny z dôvodov, prečo ukončujeme poľnohospodársku činnosť," povedala poberateľka agrodotácií Ľubica Rošková. Slovenský pozemkový fond prijal žiadosť o ukončenie nájmu pôdy koncom januára. Tá obsahuje závažné dôvody, prečo k tomu firma Ľubice Roškovej pristupuje. "Nájomca vo svojej žiadosti uviedol, že prestal vykonávať poľnohospodársku činnosť a nemá dostatok finančných prostriedkov na obhospodárovanie prenajatej pôdy," uviedol hovorca SPF Martin Kormoš.

Rošková odmieta, že sa týmto krokom zbavuje majetku a chce priviesť svoju firmu do krachu. Jej spoločnosť je vraj v zdravej finančnej kondícii. "Finančné záležitosti máme vo vzťahu k štátu, k Slovenskému pozemkovému fondu a k iným štátnym inštitúciám všetko uhradené," dodala Rošková. 

Pozemky štátu, ktoré mala doteraz v nájme Rošková tak budú k dispozícii pre ďalších záujemcov. Takzvané križovanie dotácií vraj nehrozí, keďže o tie už firma exposlankyne druhý rok nejaví záujem. Problémom Roškovej zostávajú už iba vyplatené dotácie na dedinské letisko či asfaltové parkovisko. Zo strany polície už čelí obvineniu z podvodu.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy