Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podľa TV JOJ má o post policajného prezidenta aj veliteľ komanda Lynx Štefan Hamran
Zdielať na

Podľa TV JOJ má o post policajného prezidenta aj veliteľ komanda Lynx Štefan Hamran

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Dočasný policajný prezident Milan Lučanský potvrdil svoj záujem o zotrvaní vo funkcii. Podľa zistení TV JOJ prejavil záujem o funkciu policajného prezidenta aj Štefan Hamran, veliteľ elitného komanda Lynx. Kandidáti sa môžu prihlásiť len do piatka, 8. marca 2019. Samotný Štefan Hamran svoju kandidatúru nevylúčil ani nepotvrdil.

Polícia na svojej stránke potvrdila rozhodnutie dočasného policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorým sa bude uchádzať o tento post v nasledujúcich voľbách. “Po zvážení všetkých pre a proti som sa rozhodol, že zabojujem a budem kandidovať na post prezidenta Policajného zboru,” uviedol Lučanský. 

Podľa informácií TV JOJ záujem prejavil aj Štefan Hamran, veliteľ elitného komanda Lynx. V telefonickom rozhovore uviedol: "K tejto vašej otázke sa ešte zatiaľ konkrétne nevyjadrím." Televíziu JOJ o Hamranovom mene informoval zdroj z prostredia polície. 

Elitné komando Lynx zasahovalo napríklad pri akcii na južnom Slovensku, počas ktorej polícia zaistila obvinených z vraždy Jána Kuciaka. 

Ministerka vnútra Denisa Saková po stredajšom rokovaní vlády avizovala, že o pozíciu má záujem viacero kandidátov. Tí musia predložiť projekt vlastnej koncepcie pri riadení polície, prejdú sitom výberovej komisie a následne sa postavia pred parlamentný Výbor pre obranu a bezpečnosť. Súčasne sa bude obsadzovať i pozícia šéfa inšpekčnej služby.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy