Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Premiér Pellegrini: Šefčovič má život bez káuz, Kiska vždy, keď mohol, prilial olej do ohňa
Zdielať na

Premiér Pellegrini: Šefčovič má život bez káuz, Kiska vždy, keď mohol, prilial olej do ohňa

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini uviedol, že je znepokojený vyjadreniami prezidenta Andreja Kisku na adresu Maroša Šefčoviča. Vo svojom vyhlásení uviedol, že bude vždy pripravený postaviť sa za slušných ľudí, ktorých ohovárajú či doma alebo v zahraničí. Aj preto označil za neprijateľné, aby sa prezident Kiska podľa jeho slov vyhrážal Šefčovičovi tým, že by mal myslieť na svoju budúcnosť v prípade, že sa nestane prezidentom.

"Maroš Šefčovič narozdiel od prezidenta Andreja Kisku vždy úspešne hájil záujmy Slovenskej republiky. Narozdiel od prezidenta Kisku nikdy neohováral Slovensko, ktoré zastupuje ale naopak, snažil sa upevňovať dobré meno Slovenska na európskej mape," uviedol premiér s tým, že prezident Kiska podľa neho ani len kúskom nepomohol k tomu, aby došlo k zmiereniu napätia verejnosti. "Vždy keď mohol, prilial olej do ohňa," dodal Pellegrini.

"Reagujem preto, že som mal možnosť zhliadnuť vyjadrenie pána prezidenta, kde arogantne a nedôstojne, sediac na stole, kde sa prijímajú najvýznamnejšie návštevy odkazuje a vyhráža sa, že si má Šefčovič dávať pozor na svoju ďalšiu diplomatickú kariéru," dodal Pellegrini. Premiér vníma video Kisku, v ktorom v stredu reagoval na Šefčoviča ako nedôstojné a arogantné.

 Zároveň by očakával, aby sa Kiska venoval vysvetľovaniu daňových prešľapov a nešpinil meno Šefčoviča. "Lebo Šefčovič má svoj život bez káuz a mohol by byť dobrým morálnym príkladom aj pre pána Kisku, aký by prezident mal byť," podotkol.

Na vyjadrenia premiéra Pellegriniho reagoval hovorca prezidenta Andreja Kisku Roman Krpelan na svojej sociálnej sieti. Pripomenul návštevu Kisku v Európskom parlamente v roku 2017.

Prezident Andrej Kiska v stredu povedal, že sa zdá, že Maroš Šefčovič úplne preberá maniere strany, ktorá mu platí prezidentskú kampaň. "V posledných dňoch šíri fikciu o nejakej budúcej prezidentskej milosti pre mňa či iných politikov. Chcem k tomu povedať stručne a jasne - nemám prečo žiadať o milosť, nebudem žiadať o milosť. Ani dnes, ani zajtra, nikdy. A odporúčam pánovi Šefčovičovi, aby trochu viac myslel na svoju budúcnosť a povesť úspešného kariérneho diplomata, keď neuspeje v prezidentských voľbách," uviedol Kiska v reakcii na Šefčoviča. Ten v utorok na tlačovej konferencii vyjadril obavy o férovosť v kampani. 

"Potvrdzuje to, že kampaň je kampaňou Smeru-SD a že keď šéfovia Smeru-SD prikážu, tak sa zapojí aj premiér," uviedol politický komentátor Marián Leško. 

Pozrite si celé vyjadrenie premiéra Petra Pellegriniho. Vysielali sme ho NAŽIVO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy