Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nechcem ju, nechajte si ju, povedala podnapitá matka trojročného dievčaťa policajtom a odišla
Zdielať na

Nechcem ju, nechajte si ju, povedala podnapitá matka trojročného dievčaťa policajtom a odišla

Zdroj: ISIFA

PŘEROV / Strážnici v českom Přerově dostali v pondelok neskoro večer neobvyklú ponuku. Kontrolovali opitú matku trojročného dievčatka, ktorá im povedala, že svoje dieťa nechce a že si ho môžu nechať. Prípad prevzal aj úrad na ochranu detí a strážnici pre dieťa našli náhradný nocľah.

"Pri supermarkete si hliadka všimla zjavne podnapitú mladú ženu, ktorá so sebou mala malé dieťa," uviedol zástupca přerovskej mestskej polície Miroslav Komínek pre Novinky.cz. Žena podľa neho nebola pre strážnikov úplne neznáma. "Vedeli, že sa často pohybuje v spoločnosti podivných existencií a bezdomovcov, pričom do týchto skupín v poslednej dobe zaťahuje aj svoju trojročnú dcéru. Na základe podnetov sa už skôr touto situáciou zaoberal aj príslušný orgán sociálno-právnej ochrany detí," dodal Komínek. 

Mladá žena nadýchala pri kontrole viac ako dve promile. "Strážnikom povedala, že dieťa nechce, nech si ho nechajú," uviedol Komínek. Strážnici boli poriadne šokovaní a po konzultácii so sociálnymi kurátorkami našli pre dieťa miesto v nemocnici. Príslušné orgány sa ďalej budú snažiť dievčatku pomôcť a zaistiť jej potrebnú starostlivosť. 

Matka dievčatka z miesta odišla. Strážnici nemali dôvod brániť jej v odchode, navyše bolo pre nich prvoradé postarať sa o dieťa. 

V Česku nedávno riešili aj prípad muža, ktorý sa mal podieľať na týraní malého dieťaťa. To prišlo o život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy