Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Alena Zs. komunikovala s viacerými politikmi. Vylúčené nie sú ani jej návštevy v NR SR
Zdielať na

Alena Zs. komunikovala s viacerými politikmi. Vylúčené nie sú ani jej návštevy v NR SR

BRATISLAVA / Počas víkendu v médiách pribudli ďalšie podrobnosti o utajovaných kontaktoch slovenských politikov s Alenou Zs., spomínanou v súvislosti s Mariánom Kočnerom. Či chodievala táto žena aj do parlamentu- to je otázka, na ktorú odpoveď by radi vedeli práve aj viacerí naši politici.

Z vyšetrovania popravy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej unikli informácie, že údajná objednávateľka vraždy Alena Zs. udržiavala kontakty s viacerými politikmi. Na toxické četovanie, ktoré zaistili vyšetrovatelia, upozornil Denník N.

Medzi politikmi, s ktorými bola v kontakte, boli napríklad Boris Kollár alebo bratislavský župan Juraj Droba, či teraz už bývalý námestník generálneho prokurátora Vanek. Všetci sa k tomu po zverejnení informácií z vyšetrovania aj priznali. No podpredseda parlamentu Martin Glváč kontakt s Alenou Zs. najskôr poprel. Po zverejnení fotiek a šteklivých odkazov v rôznych médiách neskôr na sociálnej sieti v reakcií na medializované informácie vyhlásil, že asi ako jediný z oslovených na podobné kontakty upozorňoval príslušné orgány. 

"Zdá sa, že veľká téma sa z toho robí až teraz, keď sa to týka člena Smeru. Ale predtým, keď sa objavila komunikácia dotyčnej pani s pánom Lipšicom, s pánom Kollárom, s pánom Drobom, to až taká veľká téma nebola," vyjadril sa Erik Tomáš zo Smeru. "V spisovom materiáli je dostatok dôkazov o tom, kto a kedy s obvinenou komunikoval alebo nekomunikoval," povedal advokát Daniel Lipšic. 

Návšteva Aleny Zs. v parlamente? 

Lipšic sa pritom odvolával na to, že mu v roku 2012 v záujme diskreditácie hekli účet na sociálnej sieti.  Podľa informácii televízie JOJ Alena Zs. mohla navštevovať aj parlament, o čom by určite existovali záznamy. Pýtali sme sa preto Kancelárie Národnej rady, či tomu tak naozaj je.

Vstup do parlamentu podlieha prísnej kontrole, ako aj predloženiu občianskeho preukazu. Zamestnanci každú návštevu zaregistrujú, ľudia sa tam len tak pohybovať nemôžu. Je len pár oficiálnych dôvodov návštevy ako vstup na balkón určený pre verejnosť, organizovaná prehliadka alebo návšteva konkrétneho poslanca. "Tieto informácie môžeme poskytnúť len orgánom v trestnom konaní, nakoľko sa aj na takéto informácie vzťahuje zákon o ochrane osobných údajov," uvádza sa v stanovisku NR SR. 

Viacerí politici ale žiadajú zverejniť, či tam Alena Zs. chodievala. "Bolo by veľmi zaujímavé to zistiť a ja si myslím, že veľmi rýchlo príde na svetlo, že za kým tam do toho parlamentu chodila," poznamenal Boris Kollár.  "Kniha návštev, že kto tam bol alebo nebol, by určite byť nemala neverejným údajom," povedal predseda KDH Alojz Hlina. 

"Verejný záujem si vyžaduje, aby to zverejnené bolo. Ak budú oni tvrdošijne zotrvávať na tomto postoji, tak čo si opäť budeme môcť pomyslieť," povedal ďalej poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko. 


Už z histórie je známe, že zvodné ženy sa snažili opantať aj veľmi vplyvných mužov. Teraz im ale pomáha aj internet. Známa sexuologička vysvetľuje, ako to tieto ženy robia a ako reaguje muž. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy