Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ulicami mesta uháňal takmer 150 km/h. Policajnú naháňačku neukončili ani varovné výstrely
Zdielať na

Ulicami mesta uháňal takmer 150 km/h. Policajnú naháňačku neukončili ani varovné výstrely

BRATISLAVA / Policajnú naháňačku neukončili ani varovné výstrely. Príslušníci diaľničnej polície sa pokúšali zastaviť dvoch vodičov na diaľnici, no jeden z nich výzvu neposlúchol a mestom jazdil miestami takmer 150 km/h. Nakoniec ho zastavil obrubník na ceste. Teraz má 41- ročný muž z Bratislavy na krku obvinenie.

Naháňačka sa začala v sobotu, krátko po 22. 00 hodiny v noci na diaľnici D1 v smere do Bratislavy. Policajti chceli, aby ich dve vozidlá, ktoré išli v strednom pruhu sledovali na odpočívadlo Čataj. Použili špeciálne výstražné svetlo na zadnom skle s nápisom „Prosím nasleduj ma". Štyridsaťjedenročný vodič Škody Octavie ale nereagoval ani na opakované výzvy policajtov. Policajti preto použili varovné výstrely, no ani tie ho nezastavili. Michal H. z Bratislavy pokračoval ďalej po Tuhovskej ulici aj napriek tomu, že mu hliadka zasiahla zadné koleso. Podľa informácii polície šiel miestami rýchlosťou takmer 150 km/h. 

Michal tu ale rozhodne svoju jazdu neskončil, vrátil sa totiž opäť na obchvat, kde zišiel na Gagarinovu ulicu. Nebezpečnou a rýchlou jazdou zároveň ohrozoval vodičov. Jeho auto sa stalo nepojazdným až na známej Miletičovej ulici, kde narazil do obrubníka. "Hliadka ho spacifikovala a zistila, že mal uložený zákaz viesť vozidlo na 60 mesiacov," vyjadril sa policajný hovorca Michal Szeiff. 

"Po vykonaní potrebných úkonov bolo vznesené v tejto súvislosti povereným príslušníkom Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia 41-ročnému Milanovi H. z Bratislavy," pokračoval Szeiff. 

Michal má teraz na krku obvinenie, pričom ho vyšetrovateľ následne umiestnil do cely policajného zaistenia. Celá vec momentálne prebieha v takzvanom "super rýchlom" konaní.  V prípade preukázania viny Bratislavčanovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.  

Tohto cestného piráta nezastavilo ani nepriaznivé počasie. Ako sa skončilo jeho vyčíňanie? Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy