Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vo Fekišovciach zostal už iba Ďoďo, poslanci sa vzdali mandátov
Zdielať na

Vo Fekišovciach zostal už iba Ďoďo, poslanci sa vzdali mandátov

FEKIŠOVCE / Príbeh dediny Fekišovce v okrese Sobrance, ktorá sa stala hitom internetu, sa ešte ani zďaleka nekončí. Kým v prvej časti ju na videu z obecného zastupiteľstva v hlavnej úlohe preslávila starostka, teraz prichádzajú na scénu poslanci. Všetci okrem slávneho Ďoďa končia, keďže starostka odstúpiť nemieni.

Fekišovce sa stali hitom internetu a z týždňa na týždeň sa situácia rozvíjala a menila. Starostka, ktorá nekompromisne usmerňovala poslancov, môže mať momentálne hlavu v smútku. Väčšina jej poslancov sa totiž rozhodla mandátu vzdať. Jediný, kto podľa informácií TV JOJ zostal je Jozef Ostrožnický, z videa známy ako Ďoďo. "Nakoľko ubehol určitý čas od ustanovujúceho obecného zastupiteľstva a pani starostka Miloslava Fedorová o danej situácii s nami, poslancami nekomunikovala, iba cez médiá obhajovala svoj pohľad na vedenie obce a svoje správanie," uviedli v liste médiám miestni poslanci. 

​Celým prípadom sa zaoberá aj prokuratúra, ktorá skúma, či prvotné ustanovujúce zastupiteľstvo prebehlo podľa platných ustanovení, či starostka a poslanci nadobudli svoj post v súlade s právnymi predpismi, a teda či je aj možné vzdanie sa ich mandátov. "Ako sme videli, pre médiá sa starostka vyjadrila, že má podporu u dvoch tretín občanov obce. Z jej vyjadrení vyplýva, že z postu starostky obce Fekišovce neodstúpi," pokračovali v liste poslanci, ktorí teda predpokladali, že zo svojej pozície odstúpi. 

Video zo schôdze videl takmer milión Slovákov už v prvý deň a k správaniu starostky sa nehanbili vyjadriť tisíce divákov. Podľa slov poslancov sa počas toho obdobia výrazne zvýšilo napätie v obci. "Na základe toho sme dospeli k záveru, že pre upokojenie situácie a ďalšieho fungovania v obci, sme sa rozhodli uvoľniť svoje posty ďalším poslancom, ktorí na čele s pani starostkou povedú úspešne obec počas funkčného obdobia," dodali miestni poslanci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy