Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Výjazdové rokovanie vlády. Okres Levoča by mal chváliť príspevok viac ako dva milióny eur
Zdielať na

Výjazdové rokovanie vlády. Okres Levoča by mal chváliť príspevok viac ako dva milióny eur

LEVOČA / Vláda vo štvrtok vo pokračuje vo svojom výjazdovom rokovaní v najmenej rozvinutých regiónoch. Po stredajšom rokovaní v Snine sa ministri na čele s premiérom Petrom Pellegrinim presunuli do Levoče. Na programe majú dva body týkajúce sa daného okresu.

 Okres Levoča bol zaradený medzi najmenej rozvinuté okresy 25. apríla minulého roka. Pri tvorbe akčného plánu spolupracoval okresný úrad v Levoči so sociálno-ekonomickými partnermi. Najmä so zástupcami miest a obcí v okrese Levoča a štátnej správy a podnikateľskými subjektami. Pre okres Levoča by mala vláda schváliť príspevok viac ako dva milióny eur ako súčasť akčného plánu rozvoja okresu. 

Hlavným cieľom akčného plánu je zníženie miery nezamestnanosti. Plánuje vytvorenie 515 pracovných miest do roku 2023. Peniaze by mali byť nasmerované do rozvoja regionálnej ekonomiky a inovácií. Taktiež aj do rozvoja ľudských zdrojov a do oblasti zlepšenia podmienok pre život. Rovnako má vláda poskytnúť aj príspevok 1 milión eur pre mestá a obce na projekty. 

Vláda v stredu zasadala v Snine. Na kaštieli: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy