Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodiči, fotíte si nehody? Polícia vám odkazuje: A dosť!
Zdielať na

Vodiči, fotíte si nehody? Polícia vám odkazuje: A dosť!

BRATISLAVA / Dopravná nehoda sa stala na diaľnici D1 v smere z Bratislavy do Trnavy v ranných hodinách, pri ktorej sa zrazilo nákladné auto s osobným autom. Policajti ale museli riešiť aj okoloidúcich vodičov, ktorí si nehodu zaznamenávali na mobil namiesto toho, aby sa sústredili na šoférovanie.

Krátko pred 07:30 došlo na diaľnici D1 v smere z Bratislavy do Trnavy k dopravnej nehode, účastníkmi ktorej boli nákladné vozidlo Renault a osobné motorové vozidlo Opel Insignia. Podľa doterajších informácií pravdepodobne počas prechádzania vozidla Opel z jedeného jazdeného pruhu do druhého došlo k zrážke s nákladným motorovým vozidlom. Osobné auto sa následkom zrážky prevrátilo na strechu v strednom jazdnom pruhu. Vodiča (31) previezla RPZ k ošetreniu do jednej z nemocníc. K zraneniu iných osôb nedošlo a prítomnosť alkoholu v dychu bola vykonanou dychovou skúškou u účastníkov dopravnej nehody vylúčená. Celková škoda spôsobená nehodou bola vyčíslená na približne 10000 eur.

Premávka bola z dôvodu dokumentovania ako aj odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas obmedzená. Vyšetrovaním presných príčin ako aj okolnosťami tejto nehody sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave.

Aj napriek výzvam polície sa v tomto prípade našli vodiči, ktorí počas prechádzania okolo miesta dopravnej nehody nevenovali pozornosť šoférovaniu a bezpečnosť seba a aj ostatných účastníkov cestnej premávky ohrozili najmä fotografovaním a filmovaním miesta nehody, čím sa dopustili porušenia Zákona o cestnej premávke. Na mieste bola uložená bloková pokuta celkovo štyrom vodičom.

Záchranári priviezli do nemocnice vážne zranenú žena, ktorá si pri vychádzaní na hlavnú cestu pravdepodobne nevšimla prichádzajúci kamión:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy