Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri požiari domu prišla o život jeho majiteľka, zo zadymenej izby ju vytiahli susedia
Zdielať na

Pri požiari domu prišla o život jeho majiteľka, zo zadymenej izby ju vytiahli susedia

KAZIMÍR / V obci Kazimír (okr. Trebišov) zasahovali v stredu večer profesionálni aj dobrovoľní hasiči pri požiari domu. Bývala v ňom 78-ročná dôchodkyňa spolu so svojimi synmi. Hustý dym si všimli tamojší obyvatelia, starenke sa ihneď vybrali na pomoc. Aj napriek veľkej snahe jej už nedokázali pomôcť.

Veľký požiar vypukol v rodinnom dome. Vo vnútri sa v tom čase nachádzala sama dôchodkyňa. V priestore kuchyne ju našli miestni obyvatelia, ktorí ju rýchlo vytiahli von. Na pomoc privolali aj záchranárov, no žene, žiaľ, už nevedeli pomôcť. 

V zadymenej izbe sa zrejme nadýchala splodinami horenia. Medzitým došli na miesto hasiči, ktorí zistili, že požiar je už v treťom štádiu horenia. Pre hustým dym museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Likvidáciu požiaru im sťažovalo uskladnené seno na povale rodinného domu.

Po nejakom čase sa im oheň napokon podarilo dostať pod kontrolu. Podľa zisťovateľa príčin požiarov oheň spôsobila špára v komíne, od ktorej sa požiar rozšíril na drevený strop a následne aj do ostatných častí domu. Požiar vyšetruje aj polícia, ktorá v tomto prípade už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Obhliadajúci lekár na zistenie presnej príčiny smrti nariadil pitvu.

Hasiči z Partizánskeho bojovali s požiarom v jednom z tamojších panelákov. Spoločné priestory zamoril v priebehu niekoľkých minút hustý čierny dym. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy