Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Reného Vaneka rieši generálny prokurátor Čižnár. Vanek je členom etickej komisie
Zdielať na

Reného Vaneka rieši generálny prokurátor Čižnár. Vanek je členom etickej komisie

BRATISLAVA / Škandalózne prevalenie kontaktu údajnej objednávateľky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na jedného z profesionálne najužších spolupracovníkov generálnej prokuratúry sú podľa informácií TV JOJ top témou dňa v tejto inštitúcii.

To, že Alena Zs. bola dlhodobo v kontakte priamo s donedávna prvým námestníkom generálnej prokuratúry René Vanekom bude už o niekoľko minút podľa TV JOJ riešiť samotný generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Už v pondelok sa pre TV JOJ v telefonickom rozhovore Vanek vyjadril, že ho tento virtuálny kontakt na ženu blízku podnikateľovi Kočnerovi mrzí a vníma to ako zlyhanie. "Vnímam to ako veľkú chybu, že som komunikoval s niekým, koho som nepoznal. Napriek tomu, že som nekomunikoval žiadne veci, ktoré by sa týkali mojej funkcie. Napriek tomu, bola to chyba," povedal pre TV JOJ. Napriek tomu nevie, ako s k tejto prevalenej informácii postaví v utorok jeho nadriadený.

​Podľa informácií TV JOJ sa má Vanek osobne stretnúť s Čižnárom o 9:00, kedy sa dozvie, aké stanovisko zaujme k celej situácii, ako šéf. 

noviny.sk

​TV JOJ upozorňuje, že JUDr. Reného Vaneka v tomto prípade veľmi pravdepodobne bude riešiť etická komisia generálnej prokuratúry. Paradoxom je, že jej členom je samotný René Vanek. Ten až do pondelka tajil, že ženu, ktorú v súčasnosti polícia a prokuratúra označuje ako objednávateľku vraždy, pozná, a to aj napriek tomu, že sa jeho nadriadený neustále verejne vyjadruje a robí všetko pre to, aby tento ohavný zločin bol objasnený a páchateľ bol poslaný pred súd. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia prokuratúry sú kontaktmi na Alenu Zs. prekvapení samotní elitní prokurátori, ale verejne sa k tomu momentálne nechcú vyjadriť. 

TV JOJ sa skontaktovala s Vanekom, ktorý na margo svojho členstva v komisii uviedol: "Som členom etickej komisie, zasadnutie by sme mali mať v tomto týždni. Veľmi pravdepodobne sa tohto zasadnutia nezúčastním. Pre vzniknutú situáciu uvažujem, že sa členstva v komisii vzdám. Chcem ale počkať, aký postoj zaujme k môjmu prípadu pán generálny prokurátor."

Alena Zs. mala mať kontakty aj medzi vplyvnými politikmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy