Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kamarátka Aleny Zs. si v obálke našla náboje. Pomáham iným, pomáham aj im, tvrdí
Zdielať na

Kamarátka Aleny Zs. si v obálke našla náboje. Pomáham iným, pomáham aj im, tvrdí

KOMÁRNO / Zvláštne veci sa začínajú diať rodine, ktorá má na dvore zaparkované auto Komárňanky obvinenej z objednania vraždy Jana Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V utorok ich niekto nepriamo obvinil, že to auto je kradnuté, pred mesiacom dostali obálku s nábojmi.

Do schránky domu na samote za Komárnom niekto pred mesiacom v noci vhodil obálku so siedmimi nábojmi. V dome žije sedemčlenná rodina. Prípad ihneď oznámili polícii. Do domu chodievala za kamarátkou aj Alena Zs., ktorá je obvinená z objednávky vraždy Jana Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "V obálke nám došli náboje a moje meno na tom bolo," povedala pani Silvia, rodinná priateľka obvinenej Aleny Zs. 

"Ten človek, ktorý to urobil, chce len zastrašovať, ale myslím si, že by si mal rozmyslieť také zastrašovanie, v dome kde sú deti, ktoré s tým nemajú nič spoločného. Alenka je moja kamarátka, pomáham jej s dcérou, starám sa o jej maminku, pomáham im, pomáham aj iným," povedala Silvia. Jednou z vecí, o ktoré sa postarala bol biely mercedes. V ňom sa Alena Zs. viezla koncom septembra na vyšetrenie k lekárovi, kde ju zadržali príslušníci Lynx Comanda. Fotky auta zaparkovaného na samote niekto doručil do redakcií s tým, že ide o kradnuté auto. "To auto tu stojí dva mesiace, nie je v hľadaní, pretože sme to overili, nikto iný o to auto záujem nemá, vie o tom aj polícia aj prokuratúra, že je tu," dodala Silvia. 

Vlastní ho firma podnikateľa Mariána Orsága zo Zlatých Moraviec. Podľa informácií týždenníka Plus 7 dní ho mal zmluvne prenajať Bratislavčanovi Jozefovi D. "Mala ho v užívaní, nikdy sme neriešili, keď sa auto doviezlo sem, my sme EVČ dali dole a dali sme ich do kufra, ona predtým x rokov mala druhého mercedesa, ktorý bol jej vlastníctvo," uviedla Silvia. 

Obvinená žena okrem právnika komunikuje s kamarátkou z Komárna - vymenili si niekoľko listov oficiálnou cestou. O aute si nepísali. "Má svojho právneho zástupcu, ale sú za tým len obvinenia, zatiaľ nie je nikde preukázané, že je vinná. V tej chvíli sme riešili všetky krízové veci, ktoré bolo potrebné vyriešiť, novinári tam chodili a každodenne to natáčali, že auto tam stojí, auto je otočené, a potrebovali sme vyriešiť, aby auto bolo na mieste, kde nebude na očiach novinárov, ale kde bude v bezpečí," uviedla Silvia. 

Podľa informácií zdroja TV JOJ po odvysielaní utorkovej krátkej správy sa mal ozvať už aj majiteľ vozidla, ktorý si ho prevezme v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy