Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Unikli informácie z polície? Prípad Bödöra odmietajú komentovať
Zdielať na

Unikli informácie z polície? Prípad Bödöra odmietajú komentovať

BRATISLAVA/NITRA / Vyšetrovanie popravy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa podľa Denníka N týka aj rodiny Bödörovcov z Nitry. Polícia ani prokuratúra naďalej nekomentujú medializované informácie, podľa ktorých Norbert Bödör vedel, že sa ho chystajú zadržať. Rovnako ani to, prečo ho vlastne chceli predviesť.

Vyšetrovateľ Peter Vačok hovorí, že osoba sa vo všeobecnosti zadržiava, pokiaľ sú dôvody väzby. O tom, že niekto má byť zadržaný, vie len určitý okruh ľudí.  "Zvyčajne je to vyšetrovateľ. Pokiaľ ide o rozsiahlejšiu vec a robí sa takáto vec v tíme, tak isteže je to známe väčšiemu okruhu osôb. Niekedy o tom vie aj dozorový prokurátor," vyjadril sa bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. Úniky z vyšetrovania bezprecedentnej popravy zdvihli zo stoličky aj policajného prezidenta, ktorý sa rozhodol okresať vyšetrovací tím a odčleniť od neho ľudí, ktorí sa nezaoberajú vraždou, ale kauzami, na ktorých mladý novinár pracoval.   

SaS

"V prípade publikovaných informácií sa domnievam, že ide o informácie, ktoré niekto podsúva v snahe mariť vyšetrovanie, nakoľko sa úplne nezakladajú na pravde. Navrhujem prijať ďalšie opatrenia na zamedzenie prípadného úniku akýchkoľvek informácii z prebiehajúceho vyšetrovania," uvádza sa v stanovisku policajného prezidenta Milana Lučanského. No informácie zo spisu unikajú dlhodobo, a to aj do médií. "V súvislosti s únikom informácií z vyšetrovacieho spisu je vedené samostatné trestné stíhanie "vo veci", ktoré je realizované príslušnými vyšetrovacími zložkami. Ďalšie podrobnosti v súčasnosti uvádzať nebudeme," píše sa v stanovisku Úradu špeciálnej prokuratúry.  

Podľa Denníka N sa mohol Bödör spolupodieľať na sledovaní nepohodlných novinárov, ktoré mal riadiť Marián Kočner. Práve jeho daňovým špekuláciam sa dlhodobo Kuciak venoval. No a po jeho dobrovoľnom príchode na políciu napokon nezadržali. "Pokiaľ bolo potrebné zadržať osobu, tak sa nepredvolávala na výsluch. Išlo sa rovno, takáto osoba sa našla, okamžite bola predvedená a následne zadržaná,"  dodal Vačok. 

Bödör nedvíhal telefón, jeho právny zástupca Eugen Cimmermann povedal, že nemá od klienta oprávnenie dať stanovisko. Preto je naďalej nejasné, akú úlohu mal v prípade zohrať. Bödör len cez agentúru SITA odkázal, že o pripravovaných krokoch polície nemal informácie a s vraždou nikdy nemal nič spoločné. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s aktuálnou témou Bödör:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy