Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Ryby oslávia Vianoce. Podvodný svet nezostal bez stromčeka
Zdielať na

FOTO: Ryby oslávia Vianoce. Podvodný svet nezostal bez stromčeka

SENEC / Vianočné stromčeky niektorí neozdobujú iba v suchu a v teple svojich domovov, ale aj pod vodou. Potápači takto robia radosť sebe aj rybám, ktoré majú kde klásť ikry. Stromček pod vodnou hladinou v Senci dokonca zdobí vianočná guľa s logom TV JOJ.

Či je zima alebo nie, ide sa do vody a dokonca v mikulášskom prestrojení. "Je to naše tradičné mikulášske stretnutie potápačov, je oň medzinárodný záujem, pretože máme potápačov aj z Čiech alebo Maďarska," uviedol Michal Palkovič, profesionálny potápač. "Základná výstroj na ponor je fľaša, automatika, žaket, ktorý nás drží nad vodou," dodal potápač Marek. 

​Po dôkladnej príprave sa treba obliecť do takzvaného sucháča. Nakoniec sa spolu s potápačmi rozhodla ísť aj naša reportérka Erika Barkolová. "Dáme nejaký stromček pod vodu, kvôli rybám, aby mali kam ikry klásť. Na jar bude celý stromček obsypaný ikrami. A rovnako pod vodou buchneme šampanské," povedal Michal Palkovič.

Krásny zelený stromček pod vodou skrášlila aj guľa TV JOJ. A čo si želajú potápači pod stromček? "Aby bola hlavne voda čistá, aby v nej neboli žiadne odpadky," priznal potápač Aleš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy