Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V sobotu sa v Nízkych Tatrách spustia svahom prví lyžiari
Zdielať na

V sobotu sa v Nízkych Tatrách spustia svahom prví lyžiari

NÍZKE TATRY / Zimná sezóna v prvom lyžiarskom stredisku je už otvorená. A vďaka 12 stupňom pod nulou a slnečnému počasiu boli v piatok Nízke Tatry pekné ako obrázok, priam stvorené na fotografovanie. A keďže tam zavítali Česi aj Slováci, krájala aj aj československá torta. A od soboty sa už lyžiari môžu chystať na svoje prvé tohtoročné oblúčiky.

"Prišiel som z Trenčína, u nás je pomerne teplo, ale tu je úplne iná krajina. Je to úžasný deň, tak som rád, že už sa dá. Hore to celkom išlo, uvidíme ako dolu," hovoria návštevníci strediska.

Pred pár dňami sme oslávili sté vyročie vzniku Československa. A na Chopku detský súbor z Čiech a Horehronski chlopi odspievali hymnu. "Sme rady, že sa nemusíme učiť, aspoň si to tu užijeme," povedala zboristka. "Odjakživa Slovák, Čech spojení jedným lanom, kochali sa, jasali a trvá to dodnes. Hory spájajú ľudí a keď sú ľudia s dobrým srdcom, nemajú problém," myslí si Tatranec Miro Kasprzyk. 

"Sme tu symbolicky spojili Slovensko s Českom. Slovensko reprezentoval Ján Laco - brankár, Česko reprezentovala Martina Dubovská - úspešná lyžiarka," informuje PR manager OOCR Liptov Katarína Šarafínová.  Hory dostali aj požehnanie. Sú turistami vyhľadavané a ponúkajú aj pracovné príležitosti.

"Nájdu tu odpočinok, lyžovačku, dobrú gastronómiu," povedeal predseda predstavenstva OOCR Liptov Ján Blcháč. A od soboty všetko štartuje.

"Na Slovensku si zalyžujete jedine v Jasnej, od soboty lyžujeme na severnej strane Chopka na troch zjazdovkách," ddával riaditeľ horského strediska Jansá Nízke Tatry Matej Hulej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy