Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kukláči zadržali policajta s manželkou. SBS-ky boli terčom ich biznisu
Zdielať na

Kukláči zadržali policajta s manželkou. SBS-ky boli terčom ich biznisu

BANSKÁ BYSTRICA / Na krku majú obvinenie z korupcie, obaja skončili vo štvrtok popoludní na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Reč je o banskobystrickom policajtovi a jeho manželke. Zadržali ich kukláči a pracovníci policajnej inšpekcie na parkovisku pred policajným oddelením. Manželia si podľa obvinení urobili biznis zo školenia a vydávania licencií SBS-kám.

Kukláči si na nich počkali skoro ráno pred prácou. Banskobystrického policajta zbalili rovno na parkovisku pred policajných oddelením, prekvapili ho keď vystupoval z auta. To ešte stále parkuje na mieste kde akcia prebehla. Jeho manželka odviezla do školy ich dve deti, no aj ona potom skončila v policajnej cele.

Obaja manželia čelia obvineniam z korupcie. Prípad má na stole policajná inšpekcia. Obvinený Branislav mal podľa informácii  TV JOJ na polícii na starosti súkromné bezpečnostné služby. A to ich schvaľovanie, prideľovanie licencií či preškoľovanie. S manželkou, ktorá mala školiacu firmu si tak urobili výhodný biznis. Obvinený údajne posielal žiadateľov práve do manželkinej firmy, absolvovaním školenia podmieňoval vydanie kladného stanoviska.

Prokurátor žiadal pre oboch manželov väzbu. O nej rozhodoval v piatok popoludní Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. "Osoba B.K. je obvinená zo zločinu prijímania úplatkov v súbehu so zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Osoba s iniciálami M.K. je obvinená zo zločinu  prijímania úplatku spáchaného formou účastníctva  ," vyjadrila sa hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková . Obvinený policajt bol vedúcim oddelenia SBS na Krajskom policajnom riaditeľstve, po obvinení už ale ďalej túto funkciu zastávať nebude.

Rozhodovanie súdu trvalo niekoľko hodín, väzobne ich stíhať ale nebudú."Sudca pre prípravné konanie konštatoval dôvodnosť trestného stíhania, ale vzhľadom na postoj obvinených, ktorí sa v plnom rozsahu priznali,  rozhodol, že nie sú dôvody na väzbu," uviedla Kudjáková. Prokuratúra ale podala sťažnosť takže rozhodovať bude Najvyšší súd. 

Pozrite si reportáž o teniskovom fantómovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy