Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Tragédia v Belianskom tajchu. Auto skončilo v 6 metrovej hĺbke
Zdielať na

Tragédia v Belianskom tajchu. Auto skončilo v 6 metrovej hĺbke

BANSKÁ ŠTIAVNICA / V tajchu skončilo osobné auto aj so šoférom. Zišlo z cesty dolu svahom, svedkovia videli už iba ponárajúce sa zadné svetlá. Potápači ho našli v asi 6 metrovej hĺbke prevrátené na streche. Vodičovi sa už pomôcť, žiaľ, nedalo.

Tragédia sa stala na Belianskom tajchu krátko pred poludním. Podľa toho čo polícii opísali ľudia, sa osobné auto so zvolenskými značkami malo rozbehnúť po ceste a zísť dolu svahom do vody.  Auto skončilo metre od brehu. Miesto kde dopadlo, označili hasiči oranžovým plavákom. Bolo vo veľkej hĺbke a nebolo možné sa k nemu dostať. Na miesto prišli hasičskí potápači z Rimavskej Soboty. V špeciálnych oblekoch sa ponorili do vody. "Bolo v hĺbke 6 metrov a prevrátené na streche. Takmer nič sme nevideli, nulová viditeľnosť bola," vyjadril sa hasič Michal Svoreň. 

Za prakticky nulovej viditeľnosti sa museli spoľahnúť najmä na svoj hmat, dostali sa k ponorenému vozidlu. Vo vnútri bolo žiaľ aj bezvládne telo vodiča. Trvalo niekoľko hodín, kým sa auto podarilo vytiahnuť na breh. Ako presne k nešťastiu došlo vyšetruje polícia. Objavili sa totiž informácie o rozlúčkovej správe, ktorú mal vodič poslať manželke, nie je tak vylúčené ani to, že sa takýmto spôsobom rozhodol riešiť svoje problémy.


Pozrite si reportáž o požiari v Moravské Lieskové. Auto pohltili plamene:

Súvisiace články