Skoro jasno
15°
Bratislava
Vlastná váha ho takmer poslala do hrobu. Pre potrebnú operáciu už schudol 300 kíl
Zdielať na

Vlastná váha ho takmer poslala do hrobu. Pre potrebnú operáciu už schudol 300 kíl

GUADALAJARA / Ešte pred dvoma rokmi hovorili lekári o Chuanovi Pedrovi ako o najobéznejšom mužovi na celej planéte. Vážil vtedy necelých 600 kíl. Dnes je na tom o poznanie lepšie. Po dvoch operáciách, prísnej diéte a pod dohľadom starostlivých lekároch schudol približne na polovicu. Stále však vraj nie je na konci svojej cesty.

Stopäťdesiat kíl. To je váha, na ktorú aktuálne túžobne upiera svoj zrak Juan Pedro z mexickej Guadalajary. Poctivo sa preto chystá na svoju tretiu operáciu, ktorá by mu mala zmeniť život. "Som z toho trošku nervózny, ale zároveň som aj šťastný. Vstupujeme do úplne novej fázy liečby," povedal Juan. Už teraz pritom dosiahol viac, než by mnohí pred tými dvoma rokmi, keď začal s liečbou, tipovali. S pomocou lekárov totiž schudol takmer 300 kíl. Kvalita jeho života sa výrazne zvýšila. "Môžem sám sedieť na okraji postele. Nepotrebujem ani dýchací prístroj," pokračoval. 

Navyše ak treba, Juan Pedro už dnes dokáže aj prejsť zopár metrov. "Dve tretiny z toho, čo sme chceli dosiahnuť máme za sebou. Musíme to však ešte celé doklepnúť," poznamenal. Práve tretia operácia, naplánovaná na koniec novembra, by ho mala posunúť ešte bližšie k jeho cieľu. Stopäťdesiat kilogramov je podľa ošetrujúcich lekárov váha, ktorá ho už nebude obmedzovať. Juan Pedro sa na to veľmi teší. Musí sa už totiž začať starať o svoju mamu. A na to potrebuje byť čo najviac fit.

V Bardejove začali bojovať s obezitou naozaj vážne. Pozrite sa, ako:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy