Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Unikátna záchrana. Malý srnec spadol do opustenej šachty, zasahovali hasiči
Zdielať na

VIDEO: Unikátna záchrana. Malý srnec spadol do opustenej šachty, zasahovali hasiči

VEĽKÝ KRTÍŠ / Hasiči z Veľkého Krtíša v utorok zachraňovali srnčeka. Zviera spadlo do bývalej požiarnej jamy pri záhradkárskej osade. Hoci to vyzeralo tak, že srnček sa bude brániť a hasiči sa poriadne zapotia, všetko dopadlo inak.

Mladý srnček pravdepodobne nešťastnou náhodou spadol do nevyužívanej požiarnej jamy. V utorok večer ho objavil chatár. Jamu totiž priebežne kontroluje. Prezradil nám aj smutný dôvod. "Z toho dôvodu, že ľudia sem hádžu zvieratá, či sú to mačky alebo psov. Čo ľudia nájdu alebo im to zavadzia doma, tak to hádžu sem," povedal chatár Jozef. 

Už v minulosti z jamy zachránil niekoľko živých zvierat. Na záchranu srnčeka si ale teraz sám netrúfol. Zavolal preto na pomoc profesionálov. Netušil totiž, kedy tu zviera uviazlo a nechcel, aby srnec uhynul. 

Záchrana srnca spočiatku vyzerala zložito a veľkokrtíšski hasiči čakali zdĺhavý a náročný zásah. Zviera bolo totiž do ich príchodu evidentne vyplašené a behalo z jednej strany na druhú. "Bol v strese, stále behal dookola," dodal chatár. 

Všetko bolo ale úplne inak. Keď sa k srncovi hasiči začali približovať, ľahol si na zem a čakal. Hasiči ho bez problémov prikryli dekou a vyniesli von. "To zviera sa vlastne už oddalo," dodal chatár. Srnec ešte dostal napiť a potom sa rozbehol do voľnej prírody. Pri páde sa našťastie nezranil. 

Hasiči sa so záchranou zvierat stretávajú častejšie a nejde až o takú raritu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy