Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čaká nás zmena počasia. Pozrite sa, ako bude ďalšie dni
Zdielať na

Čaká nás zmena počasia. Pozrite sa, ako bude ďalšie dni

BRATISLAVA / Piatkové ráno bolo ešte teplé, ale na západ od nás je už nachystaná zmena. Približuje sa k nám zvlnený studený front. Horúce letné dni, tak vystrieda na pár dní trocha chladné a zamračené počasie.

Približuje sa k nám zvlnený studený front, ktorý už stihol zaburácať na západ od nás. Za ním už do západnej Európy zateká studený vzduch v tyle tlakovej níže nad Škandináviou a Nórskym morom. A ten vzduch bude skutočne studený.
Piatok bude spočiatku slnečný, ale veľmi rýchlo v západnej polovici Slovensku pribudne oblačnosť a prehánky a búrky na viacerých miestach. Na východ krajiny príde oblačnosť až neskôr, v popoludňajších, až v podvečerných hodinách. Búrky môžu byť lokálne aj intenzívne, s vysokými milimetrovými zrážkami, silným vetrom, objaviť sa môžu aj krúpy, Denná teplota bude ešte vysoká od 28 do 33, na severe a Spiši okolo 26°C. Viať bude prevažne južný vietor do 25 km/h, pri búrkach bude zosilovať. 

Front bude pomaly postupovať na východ a bude postupne prinášať veľa oblakov, dážď, prehánky, vo východnej časti krajiny sa budú objavovať aj búrky a bude sa od západu ochladzovať.
Sobota prinesie na západ už ochladenie, teplota sa bude pohybovať od 20 do 26°C, ale na východe bude ešte teplý vzduch a tak teplota tam bude od 26 do 31°C. Od západu začne postupne fúkať severozápadný vietor do 30 km/h.
 
Nedeľa už bude v studenom vzduchu na celom našom území. Budeme mať citeľne chladnejší deň, než sme boli zvyknutí. Pri premenlivej, prevažne veľkej oblačnosti a prehánkach, či daždi na väčšine územia bude teplomer ukazovať od 18 do 23 stupňov na severe, ale aj krajnom západe iba okolo 16°C!
Zrážky môžu byť lokálne aj intenzívne. Fúkať bude vietor od severu až severozápadu do 30, v nárazoch okolo 55-60 km/h. Na pocit bude skutočne chladno.

Počasie na horách nepodceňujte 

Ak plánujete stráviť víkend na horách, buďte opatrní a nepodceňujte počasie. Pri búrkach na hrebeňoch hôr to môže byť naozaj nebezpečné a ochladenie, keď v nedeľu čakáme vo výške 1500 m 10 až 12°C a vietor od severu do 40 km/h, v nárazoch až okolo 65 km/h, bude po horúcich dňoch naozaj citeľné a nepríjemné. 
Najhoršie to bude v pondelok, oblakov a zrážok bude od západu síce ubúdať, ale bude vyslovene chladno. Denná teplota od 19 do 24 stupňov, na severe okolo 17°C. Bude veterno, v nárazoch od severu do 55 km/h.
Nebojte sa, teplota sa v utorok a stredu dostane na letné hodnoty a aj slnka bude viac, len jednoducho - posledný prázdninový týždeň prinesie už pozdrav od severu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy