Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poľovník zastrelil psa susedov v obci. Tvrdí, že ho ohrozoval
Zdielať na

Poľovník zastrelil psa susedov v obci. Tvrdí, že ho ohrozoval

MICHALOVCE / Na východe Slovenska použil poľovník zbraň a porušil tým jedno zo základných pravidiel. Tvrdí, že šiel práve na poľovačku, keď priamo v obci zastrelil psa, ktorý ho mal ohrozovať. Podľa ďalšieho poľovníka by mu za tento skutok mali odobrať zbraň.

Dvojročný pes Max sa hral na záhrade, no vybehol na ulicu. "Psík bol pustený, utiekol, potom sme počuli streľbu," uviedol majiteľ psa Peter Hormok. Majitelia okamžite vybehli na ulicu. Najprv tam zbadali suseda a o chvíľu svojho miláčika ako nehybne leží na zemi. 

Sused má zbraň v legálnej držbe a je poľovník. Výstrel podľa jeho slov padol po tom, ako mal na neho pes zaútočiť na súkromnom pozemku. "Bol s ďalšími psami, išli vo svorke a napadli ma, útočili. Brechal a ja som sa bránil. Zhodou okolnosti som išiel na poľovačku a mal som pri sebe zbraň, tak som ju aj použil," povedal strelec a poľnovník. 

"Keď niekto strieľa vo svojej záhrade, nie je to normálne. Zbrane môžeme použiť, len na miestach na to určené zo Zákona o zbraniach a strelive," uviedol riaditeľ kancelárie Slovenského poľovníckeho zväzu Imrich Šuba. 

Maxovi majitelia agresívnu povahu psa vylučujú. Strelec ho poznal, keďže vyrastal na susednom pozemku. "Ja som sa jej spýtal či je to jej pes a som jej povedal nech sa nehnevá, nech prepáči. Ja som to nevedel," uviedol strelec. Poľovník trvá na tom, že konal v krajnej núdzi. Zákony hovoria pri streľbe v intraviláne obce o ohrození života miestnych obyvateľov.

"Exemplárny prípad toho, že dotyčný človek by v živote viac zbraň, nie že by nepoľoval, zbraň do ruky nedostal," uviedol Šuba. Chybou je, že nikto z účastníkov incidentu okamžite neprivolal políciu. Postreleného Maxa odviezol poľovník do lesa, kde so súhlasom majiteľov ukončil jeho trápenie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy