Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kramáre bez neurochirurgov? Zdravotná starostlivosť podľa nemocnice ohrozená nie je
Zdielať na

Kramáre bez neurochirurgov? Zdravotná starostlivosť podľa nemocnice ohrozená nie je

BRATISLAVA / Do redakcie TV JOJ prišiel mail, že na neurochirurgickej klinike na bratislavských Kramároch vraj podalo výpoveď viacero lekárov. Zisťovali sme teda, aká je reálna situácia, a najmä, či je zabezpečená zdravotná starostlivosť pre ľudí.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská napísala, že v súčasnosti plynie dvojmesačná výpovedná lehota štyrom lekárov z dotyčnej kliniky - jeden z nich je atestovaný, ostatní traja lekári sú zatiaľ neatestovaní. "Pacientov môžeme ubezpečiť, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti na pracovisku neurochirurgickej kliniky je realizované v plnom rozsahu. Vedenie Univerzitnej nemocnice v Bratislave robí všetky potrebné kroky k tomu, aby zlepšovalo podmienky na prácu lekárov a ostatných zdravotníckych pracovníkov," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. 

Aj ministerstvo zdravotníctva sa o situáciu intenzívne zaujíma a komunikuje s Univerzitnou nemocnicou Bratislava. "Pacient je pre nás na prvom mieste a vedenie kliniky nás ubezpečilo, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

V apríli museli podobné problémy riešiť aj v Národnom onkologickom ústave. Situáciu upokojil až odchod riaditeľa a poslanca za Smer Jozefa Valockého, proti ktorému sa v ústave búrila časť personálu. Ministerstvo zdravotníctva teda prípad pozorne sleduje a vo všeobecnosti hovorí, že sa kontinuálne snaží o to, aby sa podmienky na prácu lekárov a ďalších zdravotníckych pracovníkov zlepšovali. "Čo sa konkrétne týka neurochirurgie na Kramároch, bude tam nová prístrojová technika, už v blízkej dobe nové RTG prístroje, a postupne ďalšie prístrojové vybavenie," povedala Eliášová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy