Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chata pod Ďumbierom dala stopku plastom. Vodu v plastovej fľaši si u nich už nekúpite
Zdielať na

Chata pod Ďumbierom dala stopku plastom. Vodu v plastovej fľaši si u nich už nekúpite

Archívna reportáž

NÍZKE TATRY / Plasty sú témou číslo jeden ak hovoríme o životnom prostredí či už na Slovensku alebo v zahraničí. Sú v oceánoch, v lesoch, ale aj na horách. Rozsiahle iniciatívy možno pomáhajú, no pokiaľ problém s plastami nepochopia jednotlivci, k veľkej zmene zrejme nedôjde. To pochopili aj na chate M. R. Štefánika pod Ďumbierom. Všetci by sme si z nich mali brať príklad.

Vedenie chaty sa rozhodlo pre radikálny krok - prestali predávať nápoje v malých jednorázových plastových fľašiach. "Nakoľko je okolo nás stále viac plastov, tak sme si povedali, že každý by mal začať od seba, a že je to často len naša pohodlnosť," uviedli na svojom facebookovom profile. Na chate sa teda k nápojom samozrejme dostanete, no nemali by ste si so sebou zabudnúť zobrať vlastnú fľašu. Do tej vám načapujú aj niekoľkokrát. 

Rozhodnutie vedenia chaty sa stretlo so skvelým ohlasom. Stovky zdieľaní, desiatky komentárov a viac ako 1 400 lajkov sú dôkazom toho, že Slováci si problém s plastom uvedomujú a akákoľvek iniciatíva, ktorá povedie k jeho zníženiu je vítaná. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy