Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalšie zneužité údaje? Spoločnosť od muža vymáha peniaze za pôžičku, o ktorú podľa jeho slov nežiadal
Zdielať na

Ďalšie zneužité údaje? Spoločnosť od muža vymáha peniaze za pôžičku, o ktorú podľa jeho slov nežiadal

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Firma na poskytovanie pôžičiek od neho pýta peniaze napriek tomu, že si od nich nikdy nepožičal ani cent. Tvrdí to muž z východného Slovenska. Dokonca preto skončil na súde.

Muž tvrdí, že od pôžičkárskej spoločnosti si žiadne peniaze nepožičal, preto nič vracať nebude. Má ísť o internetovú pôžičku. Igor ale vysvetľuje, že niekto zneužil jeho osobné údaje. Čo nesedí je adresa. "Ako žalovaného ma uvádzajú ako Igora Tomka, no v živote som na tejto adrese nemal prihlásený žiadny trvalý pobyt," uviedol poškodený Igor Tomko. 

"Okresný súd zhodne konštatoval, že Igor T. zmluvu o úvere uzavrel, neuhradil svoj dlh riadne a včas žalobcovi a počas celého konania bol žalovaný pasívny," uvádza sa v stanovisku spoločnosti. "Ten rozsudok bol z titulu omeškania, lebo tých pojednávaní som sa nezúčastňoval, nevedel som, že sú," vysvetľuje poškodený. 

Voči rozhodnutiu súdu sa bráni a čaká na výsledok. Vraví, že najprv si niekto pod jeho menom požičal sto, neskôr viac ako 500 eur, ktoré má teraz vrátiť on. Vysvetľuje, že takmer denne je konfrontovaný telefonátmi. "Nie je možné sa s nimi stretnúť, nie je možné, aby poslali zmluvy. Každý deň mi vyvolávajú, stále z iného mesta, raz je to Senica, raz Rožňava, raz Trenčín, stále sa nástojčivo dovolávajú peňazí," povedal poškodený. 

"Našej spoločnosti do dnešného dňa neboli známe žiadne informácie týkajúce sa skutočnosti, že niekto zneužil osobné údaje Igora T. na uzatvorenie zmluvy o úvere," píše spoločnosť vo svojom stanovisku. 

Igor ale tvrdí, že to bezúspešne vysvetľuje v každom jednom telefonáte. "V prípade preukázania tvrdení Igora T. naša spoločnosť podnikne príslušné kroky pre nápravu a nebude sa domáhať vrátenia poskytnutých peňažných prostriedkov," píše spoločnosť. Muž vysvetľuje, že peniaze mali byť poslané banke, v ktorej účet nikdy nemal. Právnik tvrdí, že sa síce treba brániť, no dôkazné bremeno je na pôžičkárskej spoločnosti. "Stačí, že povie na súde, že peniaze nedostal. Stačí iba tvrdenie. Nemusí nič preukazovať. Je na strane spoločnosti, aby to dokazovala," povedal právnik Milan Ficek. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy