Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výrobňu drog schoval v lese. Detí od nej malo odstrašiť strašidlo, kriminalistov ale neodstrašilo
Zdielať na

Výrobňu drog schoval v lese. Detí od nej malo odstrašiť strašidlo, kriminalistov ale neodstrašilo

PRAHA / S neobvyklým strážcom sa stretli pražskí kriminalisti pri zadržiavaní známej firmy - variča pervitínu, ktorý v putách skončil už aj v minulosti. Tentoraz si varňu ukryl v lese a nevítaných návštevníkov malo odrádzať strašidlo.

Bizarné strašidlo strážilo niekoľko desiatok metrov v lese pred deťmi z neďalekého ihriska. Zatiaľ čo deti sa mu odstrašiť podarilo, protizásahovú jednotku nie. Tá si do lesa prišla pre variča pervitínu, ktorý v lese vyrábal dobu po dlhú dobu. "S týmto mužom sme už mali skúsenosti z minula. Už sme ho za predaj drog v centre Prahy riešili a bol stíhaný aj v ostatných častiach Prahy," uviedol kriminalista.

Skúsený varič pervitínu bol aj vďaka svojim častým pobytom vo väzení veľmi opatrný. Policajti na jeho prípade robili niekoľko mesiacov. "Ten človek vyrábal pervitín, predával ho, nikdy sa ničím iným neživil, okrem doby, keď sedel vo väzení," dodal kriminalista. Díler poznal policajné postupy a stopy po sebe zametal, aj preto nevedeli kriminalisti dlho jeho zdroj príjmov objaviť. Viacmenej náhoda ich priviedla do lesa, kde v niekoľkých dierach zasypaných hlinou a lístím našli batohy s jednotlivými súčiastkami. Postupne pred sebou mali kompletnú rozobratú varňu.

Muž sa napokon k výrobe a predaju priznal. Množstvo predaných drôg mu vynieslo desiatky tisíc českých korún. "V prípade odsúdenia mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov. Muž je stíhaný väzobne," povedal hovorca českej polície v Prahe Tomáš Hulan.  

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy