Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Polícia zatkla Okoličányho komplica Jozefa Leška
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Polícia zatkla Okoličányho komplica Jozefa Leška

KOŠICE / Jozefa Leška zo známej skupiny "Okoličányho gangu" operujúcej na východe Slovenska už policajti majú. Zatkli ho v sobotu večer na východe Slovenska. Leško bol na úteku potom, ako zločincom odklepol výnimočné a doživotné tresty Najvyšší súd. Podľa zistení TV JOJ ho chytili práve v čase, keď už nemal žiadne peniaze a chcel sa ukrývať u príbuzných. Jeho boss odsúdený na doživotie - Robert Okoličány je stále na úteku.

Leško bol na úteku od apríla tohto roku, keď si nemusel prísť na súd vypočuť právoplatný rozsudok vo výške 24 rokov odňatia slobody. Po zatknutí bol okamžite eskortovaný na miesto výkonu trestu. Polícia v deň spomenutého pojednávania zatkla Jaroslava Potučka, ktorý dostal doživotný trest a bol na úteku. V nasledujúcich dňoch polícia vypátrala ďalšie odsúdené osoby, ktoré taktiež nemuseli prísť na súdne pojednávanie a ktoré boli právoplatne odsúdené.

Rovnako ako boss z východného Slovenska na doživotie odsúdený Róbert Okoličány, tak aj ďalší odsúdený muž - Jozef Leško ušiel po vynesení rozsudku, ktorý mu Najvyšší súd vymeral vo výške 24 rokov.

Polícia SR

​​Polícia ho chytila pred ôsmou hodinou večer.  Aktuálne by sa mal nachádzať v Ústave pre výkon väzby na Floriánskej ulici v Košiciach. "Zákrok voči jeho osobe bol realizovaný rýchlo  a bezpečne, keďže sa podľa získaných informácií mali v dome nachádzať maloleté osoby. Bol veľmi prekvapený, nekládol odpor a nemal pri sebe strelnú zbraň," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Po jeho úteku bolo ihneď vyhlásené pátranie. Leško je spájaný so známou vraždou konkurenčného bossa Jozefa Estóka. 23.apríla v roku 2005 Robert Nigut a Jozef Leško vypálili na jeho vozidlo 50 nábojov. Strely z Leškovho samopalu zasiahli aj posádku okoloidúceho auta. Útok na Estóka si vyžiadal život Romana Straku, ktorý následkom zranení podľahol.

Podľa polície a prokuratúry mal pre Okoličányho na povel vykonávať najbrutálnejšie akcie. Mal tvoriť vražednú dvojicu s Robertom Niguthom, po ktorom polícia stále pátra. Leškovi je pripísaná účasť na vražde bossa konkurenčného košického gangu Eštoka, ktorého Okoličányho komplici rozstrieľali samopalmi, keď Eštok zastavil so svojím mercedesom na jednej z Košických križovatiek. Pri tejto verejnej poprave v réžii Okoličányovcov, zastrelili aj vysokoškolského študenta Romana Straku, ktorého náhodne zasiahol jeden z vystrelených projektilov. Strakovu priateľku letiace guľky zranili.

​Na košickom zásahu participovali okrem Pohotovostného policajného útvaru aj policajní pátrači a členovia protiteroristckej jednotky NAKA východ.

Polícia na svojom facebooku zverejnila video zo zásahu pri zatýkaní Leška. 

Na prípade pracujú regionálne štáby TV JOJ.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy