Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Mladík po brutálnych úderoch cudzinca vyfackal. Vyložil si na neho nohu a odfotil ho
Zdielať na

VIDEO: Mladík po brutálnych úderoch cudzinca vyfackal. Vyložil si na neho nohu a odfotil ho

BRATISLAVA / Televízia JOJ má k dispozícii video, na ktorom je zaznamenaný incident, ktorý sa odohral na Obchodnej ulici v Bratislave. Obvinený mladík Juraj H. tam brutálne napadol 36-ročného Filipínca Henryho. Ten skončil v nemocnici vo vážnom stave, po pár dňoch vážnym zraneniam v nemocnici podľahol. Sudca o väzobnom stíhaní Juraja.H rozhodol v pondelok popoludní. Vzal útočníka do väzby. Paradoxne, bezprostredne po brutálnom incidente prokuratúra na jeho väzobné stíhanie dôvody nevidela.

Útly chlapík, ktorý sa v skorých ranných hodinách prechádzal s priateľkami v hlavnom meste, keď jedno z dievčat mal začať obťažovať Juraj z Dunajskej Stredy. Videozáznam  zachytáva to, čo nasledovalo po snahe Filipínca ochrániť kamarátku. Na záberoch je vidieť ako mladík najskôr jedným úderom napadol 36-ročného muža a následne ho kopol do hlavy. Muž pravdepodobne upadol do bezvedomia, no týmto sa útok neskončil. TV JOJ ako jediná získala celý záznam incidentu, na ktorom je taktiež vidieť, ako po kope do hlavy začal mladík následne cudzinca fackovať a po útoku si na neho vyložil nohu. Potom si ho ešte odfotil.  

Polícia zároveň žiada v tomto prípade o pomoc aj verejnosť. "Svedkov tohto incidentu, prípadne osoby disponujúce informáciami ktoré by mohli napomôcť pri vyšetrovaní žiadame, aby nám ich poskytli na bezplatnom čísle polície 158," uviedol hovorca Krajského policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

Sudca Okresného súdu Bratislava I v pondelok po viac ako hodinovom pojednávaní rozhodol o tom, že Juraj H. bude väzobne stíhaný z brutálneho útoku. Podľa informácií TV JOJ bolo pojednávanie veľmi emotívne. Zúčastnila sa ho aj rodina zosnulého Henryho. Kým sa muž postavil pred sudcu bol v cele policajného zaistenia. Sudca Okresného súdu Bratislava 1 začal o návrhu prokurátora rozhodovať o 12.30 hodine. "Veľmi ma to mrzí." Toto boli slová, s ktorými obvinený Juraj H. vychádzal z miestnosti. 

K útoku došlo ešte pred týždňom v sobotu na tomto mieste, na Obchodnej ulici v Bratislave. Tridsaťšesťročný Henry, podľa medializovaných informácií, bol fyzicky napadnutý potom ako sa zastal svojich kolegýň pred obťažovaním. Po útoku zostal v bezvedomí ležať na zemi. Privolaní policajti a záchranári ho 30 minút oživovali. S vážnymi zraneniami ho potom previezli do nemocnice, kde ho uviedli do umelého spánku. Muž ale koncom tohto týždňa v nemocnici zraneniam podľahol. 

Policajti zakrátko zadržali podozrivého 28 ročného Juraja H. z okresu Dunajská Streda a umiestnili ho do policajnej cely. Vyšetrovateľ ho obvinil z ublíženia na zdraví a výtržníctva, zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Službu konajúci okresný prokurátor tento návrh neakceptoval. Po smrti Filipínca si prípad zobral vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Právnu klasifikáciu zmenil na obvinenie zo zabitia. Podľa denníka N sa v nedeľu prokurátor rozhodol podať návrh na jeho vzatie do väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy