Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Bratislave pristálo odklonené lietadlo. Zasahovala aj polícia
Zdielať na

V Bratislave pristálo odklonené lietadlo. Zasahovala aj polícia

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vo štvrtok popoludní muselo na bratislavskom letisku M.R.Štefánika pristáť odklonené lietadlo, ktoré letelo zo španielskej Girony do Moskvy. Na letisku museli zasahovať aj policajti.

Lietadlo, ktoré letelo zo španielskej Girony do Moskvy pristálo vo štvrtok popoludní na bratislavskom letisku. Dôvodom bol neprispôsobivý pasažier, ktorého museli z lietadla vyviesť za asistencie bratislavskej polície. Informáciu potvrdila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. 

Podľa informácií TV JOJ si chcel 37-ročný muž, pôvodom z Arménska, zapáliť na toalete. Po upozornení začal robiť scény, preto muselo lietadlo pristáť. Na bratislavskom letisku ho polícia vyviedla z lietadla, ktoré potom pokračovalo v ceste bez neho.

noviny.sk

Len v stredu pritom na letisku v okolí Trnavy nákladné lietadlo pre technické problémy niekoľko hodín krúžilo nad západným Slovenskom. Podľa zistení TV JOJ nahlásil pilot poškodenie.

Nákladné lietadlo typu Iljušin azerbajdžanskej aerolinky sa dostal počas letu do problémov. Podľa informácií televízie JOJ pilot nahlásil stret s vtákom. "Po vzlete z Letiska Bratislava zaznamenalo lietadlo stret s vtákom. V súčasnosti vylietava palivo, aby sa mohol vrátiť na pristátie na Letisko Bratislava. Situácia je koordinovaná s príslušnými zložkami v súlade so stanovenými postupmi, aby bola zaistená bezpečnosť," uviedla Michaela Legelová z Letových prevádzkových služieb SR. 

Nad západným Slovenskom krúžil už niekoľko hodín, musel totiž minúť palivo, aby mohlo následne bezpečne pristáť. Napokon okolo 17:00 lietadlo bezpečne pristálo.

Pozrite si reportáž zo stredajšieho incidentu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy