Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prokurátor z Prievidze, ktorý unikal pred políciou a odmietol fúkať, je vo väzbe
Zdielať na

Prokurátor z Prievidze, ktorý unikal pred políciou a odmietol fúkať, je vo väzbe

DOLNÝ KUBÍN / Krajský súd v Žiline nakoniec poslal prokuratúra, ktorý počas veľkonočných sviatkov údajne unikal pred políciou a odmietol dychovú skúšku, do väzby. Okresný súd ho chcel stíhať na slobode, to sa ale nepozdávalo dozorujúcemu prokurátorovi.

Hovorca žilinskej prokuratúry potvrdil vzatie do väzby 41-ročného prokurátora z Prievidze vo štvrtok poobede. Po pojednávaní ho previezli do Ústavu na výkon väzby v Žiline, kde podľa zákona môže ostať do jedného roka. Podľa hovorcu žilinskej prokuratúry by ďalšie pojednávanie malo byť do niekoľkých týždňov. Generálny prokurátor mu dočasne pozastavil výkon funkcie. 

Ešte v nedeľu prebiehal súd o vzatí do väzby. Dozorujúcemu prokurátorovi sa totiž nepozdávalo, že prokurátor napriek okolnostiam chodí po slobode a tak podal sťažnosť.

Prokurátor pôvodom z Prievidze sa počas veľkonočných sviatkov vybral na rodinnú chatu. Policajnú hliadku zaujalo jeho auto v obci Párnica, keď ho zastavili, prokurátor sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol ako aj lekárskej prehliadke. Podľa právničky, ak odmietne vodič fúkať, má sa za to, že je pod vplyvom alkoholu. Dokonca tomu vraj predchádzala aj naháňačka. Počas Veľkonočnej nedele sa tak miesto rodinnej pohody ocitol obvinený prokurátor pred súdom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy