Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počasie bude bláznivé. Vysoké teploty, aj výstrahy pred vetrom aj poľadovicou
Zdielať na

Počasie bude bláznivé. Vysoké teploty, aj výstrahy pred vetrom aj poľadovicou

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na nedeľu, pondelok a utorok viacero výstrah. Výstraha 3. stupňa pred vetrom platí pre horské oblasti Banskobystrického a Žilinského kraja. Druhý stupeň pre severovýchod Slovenska. Vietor dosiahne podľa SHMÚ na horách v nárazoch rýchlosť až 50 metrov za sekundu.

Predpokladaná rýchlosť vetra môže spôsobiť škody najmä na horách, hrozí vyvracanie stromov. Výstraha 3. stupňa pritom platí pre nedeľný večer, ale aj pondelňajšie popoludnie a utorňajšiu noc.

Výstraha druhého stupňa varuje pred vetrom s rýchlosťou až 44 metrov za sekundu, teda až 160 km/h. Platí pre osem okresov – Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica a Poprad.

Skutočne neobvyklé ale budú teploty. V pondelok sa majú vyšplhať na západe a juhu Slovenska až na 14°Celzia, v utorok dokonca až na 18°C na juhu krajiny. V stredu síce nastane ochladenie, ale stále sa ešte teploty nepriblížia k nule a budú dosahovať zhruba 6, vo štvrtok až 8°Celzia. Varovanie pred poľadovicou preto v pondelok a v utorok platí len pre stredné a východné Slovensko.

shmu

​Pozrite si archívnu reportáž o nástrahách poľadovice:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy