Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obchodný reťazec prináša projekt na pomoc pre novorodencov
Zdielať na

Obchodný reťazec prináša projekt na pomoc pre novorodencov

MARTIN / Známy obchodný reťazec opäť prichádza s projektom, ktorý slúži pre deti s určitým zdravotnými problémami. Odborníci navrhli sadu prístrojov, ktoré pribudnú v 53 novorodeneckých oddeleniach. Teda vo všetkých nemocniciach, kde ženy privádzajú svoje ratolesti na svet bezplatne.

Je to set, ktorý pomáha maličkým pacientom, ich rodičom, a taktiež zdravotnému personálu.Uľahčí starostlivosť o choré bábätká v prvých dňoch ich života. V tejto zostave je výhrevné lôžko, ktoré je podobné inkubátoru."Toto otvorené lôžko umožňuje mamičke, aby sa svojho dieťaťa mohla priamo dotýkať," vysvetľuje Marta Kantarová, vedúca sestra neonatologickej kliniky. Nechýbajú prístroje na podporu dýchania a liečenie novorodeneckej žltačky.

 "Do projektu sa mohli zapojiť naši zákazníci od 6. novembra kúpou jedného z troch audio CD. Za každé jedno predané CD sme venovali jedno euro na kúpu prístrojov pre slovenské nemocnice," vraví hovorca reťazca Lidl, Tomáš Bezák. Cieľom projektu je, aby takýto prístroj dostali všetky novorodenecké oddelenia na Slovensku. ďaka tomuto projektu sa trio dôležitých prístrojov dostane aj do menších nemocníc. Mnohí rodičia budú mať tak bližšie k svojmu chorému dieťatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy