Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Auto mu poškodili počas jeho neprítomnosti. Škodu si ale musí zaplatiť sám
Zdielať na

Auto mu poškodili počas jeho neprítomnosti. Škodu si ale musí zaplatiť sám

POPRAD / Ešte začiatkom roka Petrovi z Popradu iný vodič poškodil jeho zaparkované auto. Vinník sa priznal a na miesto prišiel policajt, ktorý spísal záznam o škodovej udalosti. Paradoxom je, že poškodený musel zaplatiť za opravu auta takmer 930 eur a poisťovňa to odmietla preplatiť.

Udalosť sa stala na parkovisku v jednom obchodnom centre. Prípadu sa ujala polícia aj bezpečnostné zložky. SBS mala aj záznam z priebehu udalosti. Vinník sa priznal a prebehli úkony, ktoré sú pri takýchto nepríjemnostiach bežné.

Problém nastal, keď prišiel muž, ktorý mal pre poisťovňu škodu zdokumentovať. "Začal fotiť auto, dokumentovať škodu a svojím spôsobom navyšovať škodu. S tým som nesúhlasil a povedal som, že chcem, aby bolo uhradené to, čo mi bolo spôsobené, nič navyše," uviedol poškodený pán Mikolaj.

Auto v servise opravili, no z poisťovne prišla správa, ktorá Petra nepotešila. "Uviedli, že mi to v plnom rozsahu zamietajú, že sa nič také nestalo a škodu si musím zaplatiť sám," vysvetlil Peter. Poisťovňa sa opiera o fakt, že v policajnom zázname nie je jednoznačne napísané, kto je vinník a kto poškodený, ani to ako presne k udalosti došlo. Obaja muži sú uvedení ako účastníci. 

Podľa odborníčky môže Peter osloviť súdneho znalca, ktorý by z vyhotovenej fotodokumentácie vyhotovil znalecký posudok. "Ten by mal byť určujúci v celom ďalšom postupe," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy