Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodičia zobrali z detského centra synov a zmizli, smerujú zrejme na Slovensko
Zdielať na
Krimi

Rodičia zobrali z detského centra synov a zmizli, smerujú zrejme na Slovensko

PRAHA / Rodičia, ktorí v piatok uniesli svoje deti z detského centra v Strakoniciach, svedkovia videli v Nemecku. Polícia uviedla, že sa ich auto aj s deťmi objavilo pár kilometrov od českých hraníc v meste Freyung. Je možné, že cez Rakúsko zamieria na Slovensko, odkiaľ pochádzajú.

Bratia David (ročník 2007) a Leonard (ročník 2013) Lackóovi zmizli zo strakonického detského centra v piatok pri povolených návštevách. Ich rodišia Anita Lackóvá (1981) a Branislav Sloboda (1971) ich naložili do auta značky Chrysler Voyager zelenej farby a zmizli. Chlapcov im v minulosti odobral súd. Polícia vie dôvod, ale nezverejnila ho, informuje portál iDnes.cz.

"Auto únoscov aj s deťmi bolo videné v piatok večer vo Freyungu v Nemecku. Informoval o tom svedok. Je teda možné, že sa únoscovia so svojim autom pohybujú na trase Rakúsko-Nemecko-Slovensko," uviedol hovorca juhočeských policajtov Jiří Matzner.

Do pátrania sa zapojili aj nemeckí a slovenskí policajti. "Zároveň vzniká európsky zatýkací rozkaz. Dá sa očakávať, že budú jednotlivé krajiny striedať," doplnil podľa portálu iDnes.cz Matzner. "Môžeme potvrdiť, že českí kolegovia nás oslovili so žiadosťou o spoluprácu a my sme im ju samozrejme, štandardne ako aj v iných prípadoch, poskytli," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.​

Leonard mal na sebe zelené tričko, tmavomodrú mikinu, tepláky a na nohách topánky s Batmanom. Vlasy má špinavé blond, veľké výrazné oči a taktiež znateľné kruhy pod očami.

Starší David bol oblečený v žlotoranžovom tričku s dlhým rukávom a vpredu s anglickým nápisom. Na sebe mal aj tmavomodré tepláky. Ofinu má strihnutú v polovici čela.

Polícia zverejnila aj fotografie oboch dospelých. Ich auto malo bratislavskú poznávaciu značku - BA 477HU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy