Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Desať miliónov za informácie, ktoré by zbavili Trumpa úradu
Zdielať na

Desať miliónov za informácie, ktoré by zbavili Trumpa úradu

Archívna reportáž

WASHINGTON / Za informácie o americkom prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktoré by mohli viesť k impeachmentu, teda k ústavnej žalobe, ponúka Larry Flynt až desať miliónov dolárov (asi 8 467 400 eur). Jeho cieľom je zbaviť Trumpa úradu.

Larry Flynt, známy vydavateľ pornografie, svoju ponuku zverejnil v celostránkovom inzeráte v nedeľnom vydaní The Washington Post. Jeho aktivita proti americkému prezidentovi ale neprišla z čista jasna. Flynt už v minulosti, počas Trumpovej predvolebnej kampane, ponúkal milión dolárov tomu, kto mu dá video, ktoré by dokazovalo neúctivé správanie Trumpa k ženám. 

Flyntova žiadosť sa objavila v čase, keď sa na Trumpa zniesla vlna obvinení od žien, ktoré sa sťažovali, že ich obchytkával a správal sa k nim nechutne. Terajší americký prezident vtedy obvinenia odmietol s tvrdením, že sú vykonštruované. 

Podnikateľ Flynt, ktorého kariére venoval v roku 1996 celovečerný film aj český režisér Miloš Forman, podľa dnešného inzerátu hľadá kompromitujúci materiál, ktorý by mohol publikovať a ktorý by mohol viesť k odvolaniu prezidenta z úradu. Biely dom sa zatiaľ k Flyntovej aktivite nevyjadril. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy