Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Škola prišla o akreditáciu, 200 detí sa nemôže učiť
Zdielať na

Škola prišla o akreditáciu, 200 detí sa nemôže učiť

DUNAJSKÁ STREDA / V Súkromnej strednej odbornej škole v Dunajskej Strede sa neučí a študenti čakajú doma, čo sa bude diať. Pre trestné stíhanie zriaďovateľky, prišla škola o akreditáciu. Učitelia založili neziskovú organizácia, ktorá pred desiatimi mesiacmi požiadala o nové zaradenie do siete škôl. Ministerstvo školstva doteraz nerozhodlo.

Súkromná stredná odborná škola v Dunajskej Strede po 26 rokoch zostala zavretá, viac ako 200 študentov sa nemá, kde učiť. Ministerstvo školstva pre kauzy zriaďovateľky odňalo škole akreditáciu. Pedagógovia založili neziskovú organizáciu a požiadali ministerstvo o zaradenie. Budúci hotelieri, kozmetičky, kaderníčky, či hostinskí by tak pri pokračovaní štúdií v Dunajskej Strede robili skúšky napríklad z elektrotechniky a navyše v maďarskom jazyku. Alebo by museli dochádzať, no niektoré rodiny na to nemajú financie.

"Keď sme sa pýtali, v akom to je štádiu, odpoveď bola v štádiu správneho konania," povedala riaditeľka školy Andrea Olejníková. "Ešte nebolo vydané rozhodnutie o zaradení tejto súkromnej školy do siete škôl. Ide o citlivý prípad, preto sa situáciu snažíme riešiť," povedala hovorkyňa ministerstva školstva Ivana Skokanová. V prípade ak ministerstvo nerozhodne v dohľadnom čase, stovky študentov budú musieť cestovať za vzdelaním v slovenčine desiatky kilometrov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy