Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za zmrzlinu deti odlákal do lesa. Tam ich obťažoval
Zdielať na

Za zmrzlinu deti odlákal do lesa. Tam ich obťažoval

KRAKOV / Policajti zadržali 25-ročného muža, ktorý pod zámienkou kúpenia zmrzliny vyvážal do neďalekého lesa malé deti, kde ich mal obťažovať. V minulosti ho už pritom za podobné sexuálne činy potrestali.

Podozrivé správanie 25-ročného muža nahlásil policajtom jeden zo susedov, ktorý si všimol, že neznámy muž odišiel spolu s niekoľkými deťmi smerom k lesu. Išlo o deti vo veku 4 až 9 rokov. Do lesa ich vylákal pod zámienkou kúpy nanukov. "Naivné deti nastúpili k mužovi do auta. Odviezol ich na okraj lesa, kde im kázal, aby sa vyzliekli," opisuje vyšetrovateľka Anna Zbroja. 

Následne malo zo strany muža dôjsť k sexuálnemu obťažovaniu na 4-ročnom dievčatku. Muž to podľa polície skúšal aj na ďalšie dve deti. "Navrhoval im, aby sa nahé opaľovali. Chcel sa ich dotýkať a ako odmenu im ponúkal opäť zmrzlinu a dokonca peniaze," uvádza hovorkyňa polície Katarzyna Cislo. 

Malé deti sa ale začali brániť. Vtedy muž pravdepodobne spanikáril a odviezol ich späť na sídlisko. "Zľakol sa, pretože deti mali v úmysle, všetko povedať doma rodičom. Na tom istom sídlisku sa ale znova pokúšal nájsť ďalšiu obeť," pokračuje vyšetrovateľka. 

Po niekoľkých minútach muža nakoniec zadržala privolaná policajná hliadka, ktorá po ňom už intenzívne pátrala. Muža policajti už poznali. "V jeho prípade môžeme hovoriť o recidíve. Už v minulosti bol trestaný za sexuálne delikty. Za takzvané iné sexuálne činnosti mu hrozí v prípade dokázania viny väzenie až na 12 rokov" dodáva Cislo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy