Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nezabudnite si opaľovací krém. Víkend bude horúci
Zdielať na

Nezabudnite si opaľovací krém. Víkend bude horúci

BRATISLAVA / Horúce teploty, ktoré sme zažili počas posledných dní budú pokračovať naďalej. Víkend spolu so začiatkom budúceho týždňa sa bude pohybovať v tropických číslach. Nezabudnite si opaľovací krém.

Horúčavy, ktoré nás atakovali v posledných dňoch prekonávali lokálne dlhodobé teplotné rekordy. V dôsledku toho sa na našom území objavili búrky. Tie súvisia aj s postupujúcim zvlneným frontálnym rozhraním. To postupuje na juhovýchod a nie je veľmi teplotne výrazné. 

Pre meteorológov začína leto teraz, no tropické teploty máme už pár dní. Naďalej sa budú pohybovať od 26 do 30°C. Na severe a východe bude miestami okolo 24°C. Cez deň má byť oblakov málom, čo značí teplé počasie. Vietor od severu bude fúkať rýchlosťou 20 km/h.

Koncom týždňa očakávame horúce a vysoké teploty, ktoré nás budú lákať k vode. Maximálne teploty sa budú pohybovať od 23 °C na severe, až po 30-31°C na juhu.  
 
Podľa meteorologičky Najlepšieho počasia Miriam Jarošovej bude víkend tropický: "Ak sa tešíte na víkend, tak si zaobstarajte kvalitný opaľovací krém a natierajte, natierajte! Denné maximum dosiahne hodnoty od 25 až do 32-33 °C. Aj začiatok budúceho týždňa by mal byť ešte tropický, nejaká zmena sa síce črtá, ale to je ešte ďaleko. Pekné leto, priatelia!"

Súvisiace články

Najčítanejšie správy