Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tatársky biftek sa vracia späť do reštaurácií
Zdielať na

Tatársky biftek sa vracia späť do reštaurácií

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Tatársky biftek sa vracia do reštaurácií. Zväz hotelov a reštaurácií SR (ZHR) inicioval zmeny vyhlášky, ktorá upravuje predaj tepelne neupraveného mäsa. Novela vyhlášky je platná od 1. júna.

Ako hotelieri uviedli, v polovici decembra minulého roka iniciovali stretnutie spolu so zástupcami Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, pracovníkmi Úradu verejného zdravotníctva a ministerstva zdravotníctva, na ktorom pripravovali riešenie, aby sa tatársky biftek mohol opäť predávať.

"Teší nás, že novela vyhlášky je v platnosti už od júna, čo znamená, že počas letnej turistickej sezóny môžeme domácim i zahraničným klientom ponúknuť túto obľúbenú pochúťku," uviedol generálny manažér ZHR Marek Harbuľák.

Zväz hotelov a reštaurácií inicioval zmenu vyhlášky nielen preto, aby sa vyriešila dovtedy zakázaná príprava tzv. tataráku. Zmenili sa aj podmienky a predaj steakov, prijali sa ďalšie zmeny v lehotách na uskladnenie hotových polotovarov či pokrmov.

Podľa Harbuľáka je teraz potrebné, aby sa profesionáli oboznámili s podmienkami, za akých je podľa novely možné tatarák ponúkať v zariadeniach spoločného stravovania. Hotelieri preto plánujú pripraviť niekoľko seminárov po celom Slovensku, aby oboznámil prevádzky spoločného stravovania s novinkami vyhlášky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy