Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Takmer hotová benzínka dostala stopku, protestovať sa oplatilo
Zdielať na

Takmer hotová benzínka dostala stopku, protestovať sa oplatilo

BARDEJOV / V prípade bardejovskej čerpacej stanice, ktorú obyvatelia Tačevskej ulice odmietli, padlo ďalšie rozhodnutie. Do hry vstúpilo ministerstvo dopravy po tom, ako Okresný úrad v Prešove zrušil pre benzínku stavebné povolenie. Hoci je takmer dokončená, Bardejovčania očakávajú, že sa s k nej bude pristupovať ako k čiernej stavbe.

Petícia, verejné zhromaždenie, sťažnosti na príslušných úradoch a napokon aj protest pred domom primátora Bardejova. Obyvatelia Tačevskej ulice sa rozhodli, že benzínová pumpa pred ich domom stáť nemôže. To bolo v lete. Dnes už benzínka stojí. Ministerstvo dopravy však vydalo rozhodnutie, ktorým investor prišiel o stavebné povolenie. "Ja hovorím, že vojnu sme nevyhrali, ale vyhrali sme bitku," hovorí Anna Ferková, obyvateľka bytovky.

Okresný úrad, a teraz už aj ministerstvo, vytkli stavebnému úradu, že ku konaniu neprizvali všetky dotknuté orgány.  K napojeniu benzínky na cestu sa mal vyjadriť okresný úrad v Bardejove. Nevyjadril sa, lebo sa ho nik nepýtal. Primátor mesta je pripravený konať. "Zastavíme pokračovanie ďalšej výstavby a budeme postupovať prísne podľa zákona," hovorí primátor Bardejova, Boris Hanuščák. Obyvatelia z okolitých ulíc chcú benzínku zbúrať a vrátiť na jej miesto detské ihrisko. Investor sa chce brániť, aj cestou súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy