Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Katastrofálny stav mostu pri Strečne, opadávajú z neho kusy betónu
Zdielať na

Katastrofálny stav mostu pri Strečne, opadávajú z neho kusy betónu

ŽILINA / Dva mosty, ktoré sú na frekventovanej ceste medzi Žilinou a Martinom pri obci Strečno, sú v katastrofálnom stave. Most pri hrade má takmer 60 rokov a opadávajú z neho betónové kusy. Starostovi a obyvateľom Strečna dochádza trpezlivosť.

Most pri hrade, ktorý je súčasťou vyťaženej cesty 1/18 je v havarijnom stave. Denne po ňom prejde približne 30 tisíc vozidiel. Most je v takom dezolátnom stave, že z neho odpadávajú veľké kusy betónu. "Takýto kameň keď niekomu spadne na auto, alebo na hlavu tak ho zabije," povedal obyvateľ Strečna. Most je zaradený do šiesteho havarijného stupňa zo siedmych a hrozí mu uzatvorenie.

"Mi to pripadá ako v Kocúrkove, že sa nevedia dohodnúť pri odstavení cesty 1/18 pri sanácií začali aspoň minimálne prípravné práce pre zastabilizovanie mostov," povedal starosta obce Dušan Štadáni. S rekonštrukciou obidvoch mostov sa plánuje začať v júli, no všetko závisí od verejného obstarávania a financií. Starosta obce žiada správu ciest  o zabezpečenie bezpečnosti. "Prišli sem, položili sem plošinu oklepali to a hotovo. Nikoho už nič nezaujíma," povedal obyvateľ obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy