Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zima sa vracia v plnej sile. Od pondelka poriadne prituhne
Zdielať na

Zima sa vracia v plnej sile. Od pondelka poriadne prituhne

SLOVENSKO / V nedeľu sa cez Slovensko začal presúvať studený front. V pondelok tak dôjde k zmene počasia.

Dážď sa na severe bude meniť na sneh. V priebehu pondelka ho na niektorých miestach Slovenska spadne až okolo 15 centimetrov. Pri snežení a vetre sa budú tvoriť aj snehové jazyky. 

"Cez deň sa bude výrazne ochladzovať, na severe budeme mať najvyššiu teplotu už zrána, cez deň už bude iba chladnejšie. Maximálna teplota dosiahne od 2 do 7 stupňov Celzia, na severe bude od mínus 2 do 2 stupňov. Naďalej veterno," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Mrazivý utorok

Utorok začne poriadne mrazivo. "Vo vysokom tlaku vzduchu poklesne teplota do rána na mínus 6 až mínus 13, na severe, v dolinách a kotlinách mínus 13 až mínus 18 stupňov Celzia. Cez deň pri slnečnej oblohe bude od mínus 3 do 3 stupňov, na severe od mínus 7 do mínus 3 stupňov Celzia. Vietor v noci zoslabne," upresňuje Miriam Jarošová. 

Streda bude veľmi podobná, ale vo štvrtok sa objaví oblačnosť na niektorých miestach sprevádzaná snežením. "Jemne sa oteplí, aby sa potom v ďalších dňoch vo vysokom tlaku a v chladnom vzduchu ochladilo. V noci teplota klesne na mínus 5 až mínus 11 stupňov, v dolinách a kotlinách od mínus 12 do mínus 17 stupňov Celzia," dodáva meteorologička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy