Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Art Film Fest sa končí. Na záver prišiel obľúbený herec Karel Roden
Zdielať na

Art Film Fest sa končí. Na záver prišiel obľúbený herec Karel Roden

KOŠICE / Prestížny medzinárodný festival Art Film Fest v sobotu vrcholí. A ani na záver nezostane nič dlžný svojej povesti, keďže ho účasťou poctil aj populárny Karel Roden.

Oceniť Karla Rodena naživo na festivale je takmer nemožné. Na Art Film Feste sa to ale podarilo. 

"Dohodli sme sa, že prídem a ja mám navyše Košice veľmi rád, takže som sa tešil," priznal herec.

"O Karla Rodena sme sa usilovali niekoľko rokov. Vždy veľmi slušne, s pokorou odmietol pozvanie," prezradil umelecký riaditeľ festivalu Art Film Fest Peter Nágel.

Ocenili Rodena

Karel Roden si prevzal prestížne ocenenie Hercova misia a jeho plaketa bola osadená aj na čestnom mieste Hlavnej ulice v Košiciach.

Pri odovzdávaní ceny ale ostrieľaného herca prekvapilo takmer všetko.

"Ahoj, brácho," adresoval slová brat Marian Roden Karlovi. "Nie, netušil, alebo ja dúfam, pretože takto to bolo plánované, mali sme aj rozdielne lety," dodáva.

SITA

Ocenenie herca potešilo. "Určite mám radosť," netajil dojmy.

Koniec o polnoci

Festival sa v sobotu končí úderom polnoci. Dovtedy budú premietať film, ktorí tamojší diváci uvidia ako prví na svete.

"Najúžasnejšie je, že ho môžeme premietnuť tri mesiace pred svetovou premiérou v Spojených štátoch, čiže my máme svetovú premiéru," vysvetlil generálny manažér festivalu Art Film Fest Rudolf Biermann.

Premietanie trháka

Nejde pritom o žiadny "béčkový" film, ale o kinový trháku, ktorý má potenciál lámať divácke rekordy. "Je to thriller, v ktorom sa bohatý podnikateľ dostane do sporu so svojím bývalým ITčkarom, no ten sa zamiluje do jeho dcéry," prezrádza Biermann.

Vzhľadom na tieto okolnosti by si možno takýto film mohli pozrieť iba VIP hostia. Organizátori ale urobili gesto - vstupné bolo zadarmo.

Art Film Fest dnes končí, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy