Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Art Film Fest sa začal šokovou terapiou, môže za ňu Jan Kraus
Zdielať na

Art Film Fest sa začal šokovou terapiou, môže za ňu Jan Kraus

KOŠICE / Dvadsiatyštvrtý ročník filmového festivalu Art film Fest sa v piatok večer oficiálne začal. Slávnostné otvorenie v košickej Hale umenia si nenechali ujsť viaceré známe tváre.

Metropola východu je dejiskom prestížneho filmového podujatia po prvýkrát a na príchod významných hostí sa dobre pripravila. "Košice si to zaslúžia. je tu dobre vybudovaná infraštruktúra a aj veľmi vďačný divák," povedal generálny riaditeľ televízie JOJ Marcel Grega.

Červený koberec

Pred vstupom do Haly umenia čakal na pozvaných hostí červený koberec, ktorý dal príležitosť milovníkom filmu odfotiť si svoju hviezdu. "Ľudia boli šťastní, tešili sa, že sa môžu odfotiť," hovorí generálny manažér Rudolf Biermann.

Otvárací ceremoniál si nenechalo ujsť množstvo známych slovenských ale aj zahraničných osobností. "Môžeme očakávať veľa zaujímavých filmov a dúfam, že aj veľa divákov," povedal herec. Milan Lasica.

Festivalová uniforma

Dvadsiatyštvrtý ročník začal šokovou terapiou. Tú mal na svedomí moderátor večera Jan Kraus, keď sa objavil na pódiu vo festivalovej uniforme, čo ocenili hlavne dámy. "Sadlo mu to ako uliate, vyzerá vo všetkom dobre," povedala II. vicemiss Lenka Tekeljaková.

Okrem skvelej atmosféry a atraktívneho programu akými sú večerné koncerty, autogramiády či diskusie si diváci môžu už tradične vychutnať 150 snímok z 59 krajín ktoré obsahujú najnovšie svetové či významné historické diela. Podujatie, ktorého sa zúčastnia aj svetové osobnosti akými sú sir Alan Parker či Stephen Daldry potrvá do 25 júna.

Pozrite si reportáž Petry Poláčikovej, ktorá bola v Košiciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy