Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Štartuje Art Film Fest v Košiciach, úvodná projekcia bude zadarmo
Zdielať na

Štartuje Art Film Fest v Košiciach, úvodná projekcia bude zadarmo

KOŠICE / Návštevníci Art Film Festu v Košiciach budú mať možnosť viac ako týždeň sledovať špičkové filmy na piatich špeciálnych miestach. Diváci sa majú skutočne na čo tešiť. Niektoré filmy dokonca premietnu zadarmo.

Na návštevníkov festivalu čaká doslova filmová smršť, takmer 160 titulov. Nikto nepochybuje, že padne doterajší rekord v návštevnosti s číslom 20 000 divákov. Najviac ľudí si zrejme pozrie príchod hostí po červenom koberci, či úvodnú projekciu v amfiteátri, ktorá je zadarmo.

Pustia Zradcu medzi nami

"Odpremiérovaný bude film, ktorému bola predlohou kniha od známeho autora špionážnych románov Johna Le Carrého," povedal generálny manažér festivalu Rudolf Biermann. Bude to film Zradca medzi v hlavných úlohách s Ewanom McGregorom, Damianom Levisom, Naomi Harris a Stellanom Skarsgardom.

Filmovým festivalom žijú nielen Košice, ale celé okolie. Ľudia sa už nevedia dočkať začiatku. V ich blízkosti sa totiž ocitne to najlepšie čo momentálne svetová kinematografia ponúka.

Organizátori mysleli na to, že nie všetky kinosály, v ktorých budú festivalové projekcie prebiehať, sú dostupné pár minút peši. V záujme zachovania čo najväčšieho komfortu všetkých návštevníkov sa preto rozhodli zjednodušiť im presuny po Košiciach. "Držitelia cinepassov a akreditácií na Art Film Fest budú môcť počas festivalu cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo," vysvetľuje marketingová riaditeľka festivalu Veronika Kašpar Šmihuľová.

Uvedú Rodena i Ristovského

Ocenenie za prácu si prídu osobne prevziať dve výnimočné mená. Na námestí im pripravili špeciálny mostík slávy. "Pána Rodena uvedie do Siene slávy pán Lasica a pána Ristovského uvedie herec Ľuboš Kostelný," doplnil Biermann.

Najvýznamnejšie slovenské filmové podujatie štartuje v piatok 17. júna. Slovenský sviatok filmu potrvá až do soboty 25. júna. Art Film Fest sa tento rok uskutoční už po 24. krát, prvý raz, však na východnom Slovensku, v Košiciach.

Najčítanejšie správy