Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Film Všetko čo mám rád znova zažije premiéru. Na košickom Art Film feste
Zdielať na

Film Všetko čo mám rád znova zažije premiéru. Na košickom Art Film feste

BRATISLAVA / Jeden z najúspešnejších slovenských filmov Všetko čo mám rád sa po 25 rokoch vracia na filmové plátna. V novej digitálnej podobe si ho budú môcť diváci pozrieť v Košiciach na Art Film Feste.

Film ide znovu do širokej distribúcie. Slovenský filmový ústav si vybral desať slovenských filmov, ktoré boli označené za 10 najlepších filmov vôbec v histórii slovenskej kinematografie. Medzi nimi aj film - Všetko čo mám rád.

"Zdigitalizovala sa a zreštaurovala sa kópia a bola by škoda, keby táto kópia zostala v archíve, tak sme sa dohodli s režisérom Martinom Šulíkom, že ju skúsime distribuovať," hovorí distribútroka filmu Denisa Biermannová.

Citlivo zretušovaný

Premiéra filmu bude na Art Film Feste v Košiciach 22. júna večer o 21:00 v Amfiteátri. Na premiéru prídu okrem hlavnej predstaviteľky, anglickej herečky Giny Bellman, všetci aktéri. "Keďže tento film je prvý slovenský nezávislý film natočený v neštátnej produkcii, tak sa produkcia vybrala do Londýna hľadať herečku," hovorí Biermannová.

Film je citlivo zretušovaný a sýty. Po Košiciach sa film dostane aj do multiplexov. "Je to veľký risk, na Slovensku sme film ešte nedigitalizovali," povedala distribútroka filmu.

Roky sú devíza

"Dvadsaťpäť rokov je pre nás devíza. Neponúkne v kinách len samotný filmový zážitok, ale sprostredkuje atmosféru skorých 90. rokov," opisuje marketingová manažérka Alica Jančoková. Aj predstavenie v Amfiteátri sa dá považovať za starú školu, preto sa organizátori rozhodli zasadiť premiéru sem.

"Na festivale budú uvedené aj iné filmy z českej a slovenskej produkcie, napríklad Eva Nová, Koza, Agáva," vymenováva Biermannová.

Pozrite si rozhovor moderátora Ivana Jandu s distribútorkou a marketingovou manažérkou:

Súvisiace články